donderdag 19 februari 2015

Leerzame dorpswandeling door historisch Heinenoord


Gidsen van het Hoekschewaards Landschap (HWL) nemen je op zaterdag 7 maart a.s. mee op een leerzame dorpswandeling door historisch Heinenoord. Zij beginnen met de excursie om 14.00 uur bij de ingang van het Museum Hoeksche Waard (Hofweg 13, Heinenoord). Hierna wandelen zij via de boerderij Oost-Leeuwenstein door de Dorpsstraat naar de Nederlandse Hervormde Kerk bij het museum. De koster van de kerk vertelt vervolgens de interessante geschiedenis van de kerk. Er is gelegenheid om de kerk ook van binnen te zien. Om 15.00 uur vertrekt men met eigen vervoer (auto/carpooling) naar de gerestaureerde molen in Goidschalxoord. Daar zal afhankelijk  van de tijd nog aandacht worden geschonken aan het Vlietproject en de boerderij Berkenstee. Het laatste half uur is  geheel voor de molenaar. Hij zal vertellen over de geschiedenis van de molen. Tevens is er gelegenheid om de molen te bezoeken en zelfs om broodmeel te kopen. Om 16.00 uur nemen de gidsen afscheid van de groep. Kosten: 3 Euro niet-leden HWL, 2 Euro leden HWL en 1 Euro kinderen tot 12 jaar. Aanmelding niet nodig.

zaterdag 14 februari 2015

Wens jullie een mooie en liefdevolle Valentijn!




Er zijn voor en tegenstanders van dit uit Amerika overgewaaide fenomeen. Maar of je nu voor- of tegenstander bent, ik denk dat juist in deze tijd de wereld zit te springen op een hoop mooie Valentijnsdagen. Zie deze dan maar als een beginnetje....

woensdag 11 februari 2015

Lezing over de wetenswaardigheden van de zeehond


In de 20ste eeuw leek de zeehond uit onze wateren te verdwijnen, maar sinds een jaar of twintig keerde het tij. De zeehond is weer terug. Maar, wat weten we er eigenlijk van? Waar kun je hem te zien krijgen, hoe gedraagt het dier zich, hoe kan het in water overleven, heeft de visserij er last van, hoe was en is de relatie tussen mens en zeehond, welke soorten komen we hier tegen, is de bruinvis ook een zeehond? Al deze vragen komen in de lezing aan de orde. Datum en tijd: maandag 16 februari, 20 uur. Plaats: Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt, Zalmpad 11, 3261MD Oud Beijerland. Kosten: leden HWL 2 €, niet leden 3 €, kinderen gratis.

In het winternummer van de Waardzegger staat abusievelijk als datum “maandag 18 februari”. Dat moet dus 16 februari zijn.