Het is nu 1986. Jacob is nog steeds werkzaam als machinist bij het Waterschap. Jacob en Neel hebben een zoon, Wim, die getrouwd is met Ria, de dochter van Wout, de dijkgraaf. De Oosterscheldekering is gerealiseerd en iedereen kan weer rustig slapen. Zo lijkt het. Het trauma van 1953 werkt echter nog steeds door in dit gezin. Met name in het leven van Jacob. Alle personages doen, op hun manier, pogingen om Jacob daarin te helpen. Niets lijkt nog een positieve wending te kunnen geven aan zijn leven. Toch is er hoop...’
De doelstelling van deze productie is de intieme verslaggeving van een universeel thema: het trauma als gevolg van een ramp en het onvermogen om daarover te praten. De theatervoorstelling ‘De Ramp’ is een op waarheid berust verhaal van een gezin op één van de Zeeuwse eilanden. De kern van het verhaal zit hem in de impact die een dergelijke gebeurtenis heeft op een gezin en de sporen die dit nalaat. De voorstelling is een intiem en aangrijpend klank-, zang-, licht- en theaterspel, geschreven en geregisseerd door het Theatercollectief. ‘De Ramp’ wordt gespeeld door vijf acteurs die in samenstelling zullen wisselen. De locatie het Watersnoodmuseum biedt alle facetten die deze intieme voorstelling nodig heeft; de plek is van grote waarde voor de herinnering aan deze desastreuze nacht. Er wordt gespeeld in een minimaal decor, zodat de kern van het verhaal op de voorgrond staat; beeld, licht en geluid zijn bovendien belangrijke facetten van dit herdenkingstheater. Het Watersnoodmuseum gaat uit van maximaal 60 bezoekers per keer, zodat de intimiteit van de voorstelling gewaarborgd blijft.
‘De Ramp’ wordt gespeeld in het Watersnoodmuseum. Adres: Weg van de Buitenlandse Pers 5, 4305 RJ te Ouwerkerk. De voorstellingsdata zijn 9, 10, 16 en 17 november 2013. De voorstelling start om 13:30 uur en om 16:00 uur, in totaal wordt ‘De Ramp’ acht keer ten tonele gebracht. De voorstelling duur ongeveer 60 minuten en heeft geen pauze. De kosten voor één toegangskaart bedragen 12,50 euro, inclusief museumbezoek en een kopje thee of koffie. Kaarten zijn vanaf nu te reserveren via info@watersnoodmuseum of via telefoonnummer: 0111-644382. Reserveren is aan te raden gezien het maximaal aantal bezoekersplaatsen. Mis deze prachtige en aangrijpende voorstelling niet, het is absoluut de moeite waard!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten