woensdag 26 september 2012

Aandacht voor ANTI-pesten

Hoewel ik beloofd had in een volgende post een nieuw schilderij te publiceren, houden jullie dat nog even tegoed. Ik kreeg namelijk een klein berichtje binnen dat ik heel graag onder jullie aandacht wil brengen het gaat over pesten of liever gezegd over antipesten. Lees maar.....

Beste mevrouw,
Vorig jaar had ik samen met wat vriendinnen uit de klas het idee om een BASTA-dag (antipestdag) te organiseren. Dit wilde wij graag omdat er nog veel kinderen worden gepest op school en zij niet weten wat ze daar aan moeten doen.

Toen wij dit idee bij onze directeur vertelde vond zij dit zo'n goed idee dat wij het dit jaar zelf mochten organiseren.

De kinderen van onze school mogen/ kunnen een anonieme brief achterlaten in een speciale BASTA-brievenbus die in de hal staat. In deze brief kunnen zij dan vertellen of hij/zij gepest wordt en op welke manier. Tijdens deze thema dag worden deze brieven besproken en blijft dit natuurlijk anoniem. In de school hangen allemaal posters met een foto van ons met het BASTA-teken (dit is een hand die staat voor "stop met pesten"), op deze manier maken wij bekendheid aan deze dag en hopen dat er veel kinderen een brief inleveren.

Woensdag 26 september 2012 is deze themadag. Wij nodigen dan alle kinderen uit de school uit in de hal. Wij (de meiden van groep 8b) doen dan ook een speciaal dansje.
Wij zouden het erg leuk vinden als er ook wat mensen van de pers bij aanwezig zijn. Ook omdat er nog zoveel kinderen op scholen gepest worden, wij vinden dat dit echt niet meer kan.
Hopelijk komt u ook woensdag.
Groetjes van de meiden van groep 8b van de basisschool Bron in Numansdorp (Roerdompsingel, 0186-652736). Kim van Orschot, Lotte Liefting, Selma Korbijn, Julie Troost en Sylvie van Heteren.

REACTIES:
Snap dat jullie, de lezers van deze blog die uit heel het land komen, daar niet allemaal aanwezig kunnen zijn, maar ieder van jullie heeft vast wel eens te maken gehad met pesten. Ik roep jullie dan ook op om jullie reacties en frustraties hier onder weg te schrijven. De reacties zal ik dan aan deze kanjers van meiden doorsturen!

2 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Wat lief van je Marja om daar aandacht aan te schenken!

Ans zei

Wat een mooi initiatief en wat een kanjer,om dit te organiseren.
Ik weet hoe pesten je leven overhoop haalt en hoe je eronder gebukt kunt gaan.
Die pesters hebben geen idee,wat ze aanrichten.
En deze actie kan er toe bijdragen,dat pesten de wereld uit wordt geholpen en dat je oerdom bezig bent,als je een ander zo neerhaalt...meestal geboren uit onzekerheid.

Fijn Marja,dat je hier op je blog er aandacht aan schenkt.

Groetjes Ans