woensdag 5 september 2012

Jaarmarkt en Open Monumentendag Oud-Beijerland


Zaterdag 8 september 2012 wordt een dag die ertoe doet in Oud-Beijerland. Niet alleen de traditionele jaarmarkt wordt dan gehouden, maar ook de open monumentendag. Kortom, voor bezoekers biedt met name het centrum op deze dag tal van activiteiten en is er genoeg te beleven. Het gemeentebestuur, de winkeliersvereniging en de eigenaren van de deelnemende monumenten hopen dan ook dat velen zaterdag de weg naar Oud-Beijerland weten te vinden. Zowel de jaarmarkt als de monumentendag begint om 10.00 uur.

Oud-Beijerland kent op dit moment 28 rijksmonumenten en circa 100 gemeentelijke monumenten. Elk monument heeft zijn eigen verhaal. Een verhaal dat bewoners en/of eigenaren ongetwijfeld kennen. Mogelijk ben je ook benieuwd naar de historie van de nalatenschap van voorgaande generaties? Welnu, dan is de Open Monumentendag op zaterdag 8 september daarvoor een uitgelezen moment. Het volledige programma van de monumentendag, de deelnemende monumenteneigenaren (onder meer het Oude Raadhuis, de dorpskerk en de toren) en de activiteiten die plaatsvinden vind je op www.oud-beijerland.nl of www.vvvhoekschewaard.nl Van 10.00 tot 17.00 uur wordt de jaarmarkt gehouden in het centrum van Oud-Beijerland. Vanuit talloze kramen proberen verenigingen, ondernemers, standwerkers en particulieren hun informatie/producten/goederen aan ‘de man’ te brengen. Op een podium over de Vliet wordt om 11.00, 13.30 en 14.30 een modeshow gehouden. Deze show wordt georganiseerd door drie winkeliers (Vanilly kinderkleding, schoenmode Schipper en Eye Wish Groeneveld) van de Oostdijk. Op hetzelfde podium verzorgt sportschool Fitness World om 11.45 een demonstratie. Een trekpleister vormt ongetwijfeld een ‘echte’ eendenkooiker in de omgeving van het Oude Raadhuis. Om 12.00 en 14.00 uur is er een optreden van de internationaal bekende Rozenburgse volksdansgroep SIOS op. Ook in de veilingpassage komen bezoekers aan hun muzikale trekken; daar is een groep zangers van de Rozenburgse mannenkoor (onder de veelzeggende naam ‘ensemble Dissonant’) te beluisteren. De dag wordt van 16.00 tot 17.00 uur afgesloten met een optreden van Amazing Stroopwafels op het podium over De Vliet.

Een week later is het opnieuw ‘raak’ in het Oud-Beijerlandse centrum. Onder de welluidende titel ‘Jazz en Blues’ vinden op vrijdag 14 en zaterdag 15 september diverse muzikale optredens van bandjes plaats in de horeca. Op zaterdag begint om 14.30 uur de Big band op het podium over de Vliet en daarna een optreden van de band Organ Tonation. Omstreeks 18.00 uur kunt u luisteren naar een optreden van Big Wil & the Bluesman en tussen 20.00 en 22.00 uur is het genieten van the Auratones met Thijs van Leer. In de morgenuren, van 10.30 tot 14.00 uur, brengt een dixielandorkest gezellige muziek ten gehore. Kortom, reden genoeg om (liefst te voet, per fiets of met het openbaar vervoer) de komende twee zaterdagen een bezoek te brengen aan (het centrum van) Oud-Beijerland.

Geen opmerkingen: