donderdag 18 oktober 2012

Alle twaalf molens open tijdens Molendag Hoeksche Waard


Op zaterdag 20 oktober wordt de eerste Rabo Molendag Hoeksche Waard gehouden. Alle twaalf molens in dit gebied zijn dan door iedereen te bezichtigen. Dat geldt ook voor de molens die normaal niet kunnen worden bezocht: ’t Vliegent Hert in ’s-Gravendeel en De Goede Hoop in Mijnsheerenland. De pas ingrijpend en mooi gerestaureerde Oostmolen, die volgend voorjaar pas officieel geopend wordt, zal die dag ook open zijn. In een aantal van de molens worden meelproducten en andere regionale producten verkocht. Deze Molendag wordt georganiseerd door de samenwerkende molenaars in de Hoeksche Waard

De molens die nog in de Hoeksche Waard zijn overgebleven, staan in ’s-Gravendeel (‘t Vliegent Hert), Mijnsheerenland (De Oostmolen en De Goede Hoop), Heinenoord (Molencomplex Goidschalxoort), Maasdam (De Hoop en de Poldersche Molen), Westmaas (Windlust), Puttershoek (De Lelie), Zuid-Beijerland (Landzigt), Piershil (Simonia), Nieuw-Beijerland (De Swaen) en Goudswaard (Windlust). De meeste van deze 12 molens kunnen draaien en malen. Twee zijn er stilgezet wegens de slechte onderhoudssituatie of in verband met een voorgenomen restauratie. Een aantal molens is in de afgelopen jaren prachtig gerestaureerd.

Wie meerdere molens wil bezoeken kan op 20 oktober een eigen molentocht maken. Iedere bezoeker krijgt op de eerste molen die hij of zij aandoet een VVV-gids met een kaart waar alle molens op staan. Verder krijgen de deelnemers een stempelkaart en informatie voor het bezoek aan alle 12 molens of een deel daarvan. Bij een bezoek aan minstens 5 molens wordt door een horeca gelegenheid een pannenkoek aangeboden. Op vertoon van de stempelkaart krijgen de deelnemers bij een aantal horecagelegenheden korting op koffie met gebak.

De Molendag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Gedurende die tijd zijn alle molens voor het publiek geopend. Hoofdsponsor is de Rabobank Hoeksche Waard. De eerste Molendag Hoeksche Waard wordt verder mogelijk gemaakt door De Jong Verpakkingen en Restaurant Newland te Klaaswaal.

2 opmerkingen:

Riet zei

Wat zijn ze toch allemaal mooi Marja. Ik geloof dat ik ze allemaal al eens gezien heb toen we in Barendrecht woonden. Ik zal er helaas dit weekend niet naar toe kunnen want mijn man is nog lang niet beter. Jammer hoor .
Lieve groet van Riet.

PS alles goed met je?

Blogger zei

If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you must watch this video
right away...

(VIDEO) Want your ex CRAWLING back to you...?