dinsdag 23 oktober 2012

Paddestoelen bewonderen in het Veerbos


Op zondag 28 oktober kun je met gidsen van de vereniging Hoekschewaards Landschap paddenstoelen bewonderen in het Veerbos bij Numansdorp. Het Veerbos is, samen met het Tunnelbos, een goede locatie in de Hoeksche Waard voor paddenstoelen. Paddenstoelen zijn er in allerlei kleuren en maten, van heel klein tot heel groot. Omdat de meeste paddenstoelen een kort leven hebben, is het altijd een verrassing welke soorten we zullen tegenkomen.

Misschien de Blote billetjeszwam of het Wimperzwammetje, de Spekzwoerdzwam of een Inktzwam. In ieder geval kun je genieten van de vele soorten, die in dit vochtige jaargetijde massaal hun sporen verspreiden.Verzamelen: om14.00 uur bij de ingang van het Nationaal-Landschap Centrum, Veerweg 1 te Numansdorp. De excursie duurt ongeveer twee uur. Kosten: € 2,- voor leden, € 3,- voor niet-leden HWL, kinderen t/m 12 jaar € 1,
Tip: stevig, waterdicht schoeisel, een spiegeltje om de onderkant van de paddenstoel te kunnen zien en een loepje.

3 opmerkingen:

Karin zei

Whow Marja wat een prachtige paddestoelen!!
Hoe bijzonder is dat om dat te mogen zien ,super!bedankt hoor!
groetjes karin

Ans zei

Schitterende foto's van de paddenstoelen,Marja.

Groetjes Ans

fleur zei

Ja Mooi Paddestoelen!!! Wijzijn vandaag ook bij utrecht in de bossen geweest en hebben zoveel mooie gezien!( die zie je niet zoveel hier in de poldr...)
Groetjes Fleur