vrijdag 16 november 2012

Reizen met de Waterbus geeft romantisch dagje Dordrecht


Afgelopen woensdag konden de weersomstandigheden niet beter. Karin en ik hadden de hele week het weer al in de gaten gehouden, maar precies op ons wekelijks dagje uit was er geen mist, geen regen, maar stralende zon. We besloten met de waterbus af te reizen naar Dordrecht. Een prachtig rit over het water die we konden aftikken met de OV-kaart. Voor ongeveer 8 euro heen en terug was het ongeveer een rit van een uur. Vlakbij de Spido in Rotterdam stapten we op en een uur later, op het Groothoofd in Dordrecht, eindigde de rit.


Omdat het heerlijk weer was slenterden we door de prachtige binnenstad. Bezochten leuke antiekzaken en maakten vooral veel foto's. Want Dordrecht is een prachtige, zeer fotogenieke stad. Zoals jullie op bovenstaande foto's wel zien. Recht tegenover de gebroeders De Witt genoten we van een cappuccino met worteltaart en lieten ons vervolgens op onze zwerftocht leiden door alle mooie winkels en etalages. Stapten hier en daar binnen voor originele kerstcadeautjes. Langzamerhand ging de zon weg, maar toen was het ook al rond vier uur. Tijd dus voor ons wekelijkse wijntje.


Altijd weer de kunst om iets gezelligs te ontdekken waar we dit overheerlijk vocht kunnen genieten. Dit keer werd het café Tijd in de Voorstraat. Een gezellig café met gedichten van de Dordtenaar Cees Buddingh schilderijen en oude foto's aan de muren. Lekkere banken om een beetje op te hangen en te kletsen, een leestafel en een kast met gezelschapsspelletjes. Gewoon precies zoals een gezellig café moet zijn. Karin had er in haar jonge jaren nog een centje bijverdiend in de bediening en vroeg de kelner naar de eigenaar. Nog steeds de zelfde eigenaresse, nu inmiddels de 70 jaar gepasseerd. Ze was er helaas niet dus schreef Karin op een servetje een leuk briefje aan haar, met een kleine herinnering, die de kelner haar zou overhandigen. Het was al donker toen we weer naar buiten stapten. Maar omdat de winkels nog open waren, besloten we onze tocht door het nu extra romantisch verlichte Dordrecht verder af te maken.


Juist die schemering en de reeds opgehangen kerstverlichting maakten onze wandeling door Dordrecht compleet volmaakt. Galeries, boekwinkeltjes, bloemenwinkels, cadeauzaakjes, antiquariaten en antiekzaakjes, waar stapten we niet binnen. Hadden al mooie kerstcadeutjes te pakken, maar het mooiste moest nog komen, zo zou achteraf blijken.


We ontdekten namelijk net voor sluitingstijd de Kadogalerie Zijderzin aan de Voorstraat 25, waar een hartelijke eigenaresse, Heidy van Toorn ons uitnodigde om toch vooral nog even lekker rond te kijken. Niet alleen op de begane grond, maar ook in het prachtig verzorgde onderhuis. We complimenteerde haar met haar prachtige winkel en Karin maakte er haar kerstcadeautjes compleet. Naast mooie cadeauartikelen verkoopt Heidy er kunst en smaakvolle woondecoraties. De winkel is mooi uitgelicht, waardoor alle artikelen prachtig tot hun recht komen. Wie nog Sint- en Kerstcadeautjes moet aanschaffen is een bezoekje aan Zijderzin zeker de moeite waard. Kijk ook maar eens op de website: www.zijderzin.nl en geniet van bovenstaande collage waarvoor ik de foto's in haar winkel maakte.


Na te hebben afgerekend sloot zij de deur achter ons. Buiten was het inmiddels nu compleet donker en konden we alleen nog genieten van de verlichte etalages en probeerden we uiteraard om ook de mooie plekjes van Dordrecht, die bijna juist tot leven komen in de schemer, met de camera vast te leggen. Ik wil mijn bloglezers op dit punt niet teleurstellen. En laten we eerlijk zijn, zijn ze mooi of niet?! Omdat we zo aan het fotograferen waren vergaten we de tijd van het afreizen van de Waterbus. Om die reden moesten we een half uur wachten om op de laatste boot te kunnen stappen.


Precies om zeven uur stapten we in Rotterdam weer aan wal en fotografeerde op het ponton waar we uitstapte dit feeërieke schouwspel. Terug in Rotterdam, waar zwager Alex het stokbrood al had besmeerd met knoflookboter, de soep reeds had opgezet en voor een heerlijke salade had gezorgd. Met natuurlijk Karins koffie met slagroom en een likeurtje toe. Hoe mooi kan het leven zijn. Een telefoontje naar meneer Visscher is vervolgens genoeg om mij voldaan na een heerlijk dagje Dordrecht weer van Blijdorp naar het Klaaswaalse te brengen. 

2 opmerkingen:

Franse Lelie zei

Wat een gezellige dag! Leuk he met de waterbus, ik doe het ook wel eens. En Dordrecht, daar moet ik snel weer eens heen. Bedankt voor je mooie reportage en fijn weekend! Lieve groet

Ans zei

Oh,wat is dit weer heerlijk om te lezen.
En de foto's zijn ook al zo prachtig.
Daar moet ik toch ook eens heen.

Fijn weekend
Groetjes Ans