vrijdag 5 april 2013

Oudverwets handwerken in Streekmuseum

Haakworkshop tasjes en beursjes naar voorbeeld van originele collectiestukken.

Na het succesvolle ‘Kijkje achter de schermen’ op de zolder en depots van Streekmuseum Hoeksche Waard krijgen bezoekers nu zelf de gelegenheid om de getoonde tasjes en beursjes uit grootmoeders tijd na te maken. De collectie van het museum dient daarbij als voorbeeld. Aan de hand van antieke patronen en voorbeelden kunnen bezoekers tasjes en beursjes maken tijdens een haakworkshop in het museum. Er zullen garens en haaknaalden aanwezig zijn, maar eigen spullen meebrengen mag ook. Restjes dunne katoen, het liefst in een lichte kleur, zijn uitstekend geschikt om mee te werken. De workshop wordt gegeven door twee enthousiaste en ervaren textielvrijwilligers van het museum, met veel kennis van historisch handwerk:
Marjolein van der Stouw en Jannie van Driel. De haakworkshop vindt plaats op 12 april 2013 van 13.30 tot 15.30 uur in ’t Hof van Assendelft, Hofweg 13, 3274 BK Heinenoord. Aanmelden kan via info@streekmuseumhw.nl of telefonisch via 0186-601535 (di t/m za tijdens kantooruren). De kosten voor deze workshop bedragen € 10,00 per persoon, inclusief toegang tot het museum, een consumptie, uitleg en patronen. Museumweekend: Komend weekend (6 en 7 april) is het landelijke Museumweekend. Op deze twee dagen is het Streekmuseum Hoeksche Waard voor maar 1 euro te bezoeken!

1 opmerking:

La Maison zei

Handwerken, daar had jouw moeder wel kaas van gegeten. Een mooi in memoriam heb je voor haar gemaakt. Schitterend die eieren, wat een geduld had ze en jij en je zusje treden echt in haar voetsporen lees ik.
Een mooi weekend en lieve groet
Hermine