donderdag 23 mei 2013

Geslaagde inloopmiddag in De Gravin Oud-Beijerland


Gisterenmiddag een ontzettend leuke inloopmiddag ervaren in De Gravin, georganiseerd door Zorgwaard in samenwerking met o.a. SSO/Welzijn Hoeksche Waard. Samen met Bas van der Plank van Zorgwaard, ik schreef er al eerder over, ben ik druk in de weer om van het kunstproject Oud de Kunst een succes te maken. We hopen dat zich nog meer mensen aanmelden om met ons plannen te maken voor wat betreft het kunstproject. Omdat ik zelf een stand had en workshops Zentangle gaf, had ik dit keer geen tijd om foto's te maken. Maar geen nood, Kees Schoolmeester heeft een ontzettend leuke serie gemaakt, waarvan ik weer leuke collages heb gemaakt. 

Je gaat wonen in één van de prachtige woningen in De Gravin. Alles is nieuw en zoals dat gaat, moet je een beetje je draai zien te vinden. Een nieuw uitzicht van uit het huis betekent tegelijkertijd ook een nieuw uitzicht op de rest van je leven. Nieuwe buren, nieuwe omgeving brengen ook een nieuw elan, het heeft iets spannends, want je wilt er tenslotte iets van gaan maken. En juist dat laatste was voor Zorgwaard de reden om een inloopmiddag te organiseren voor de wijkbewoners. Het doel van deze middag was om de buurtbewoners in een ontspannen sfeer met elkaar kennis te laten maken. In De Passage bevond zich een aantal kraampjes en tafels met een schitterend aanbod aan activiteiten.


Maar liefst tussen de 150 en 200 buurtbewoners lieten zich verwelkomen door een heuse Gravin en liepen tussen twee en vier uur even binnen om zich op het gemak te laten informeren over de activiteiten die zich de komende tijd in De Gravin gaan ontwikkelen. Zo was er de kraam van SSO/Welzijn Hoeksche Waard met een keur aan activiteiten en voorlichting over wat Welzijn Hoeksche Waard voor de inwoners kan betekenen. Uiteraard was ook het promotieteam van Zorgwaard aanwezig waar mensen o.a. werden voorgelicht over de thuiszorg. Sommige inwoners van De Gravin spraken zich verheugd uit over het aanbod van workshops en cursussen die allemaal zo dicht bij huis in het activiteitencentrum van De Gravin georganiseerd gaan worden. Zo was er een kraampje van Echtzelfgemaakt.nl die de bezoekers lieten kennismaken met o.a. speksteen en wat men daar zoal mee kan doen. Voor geïnteresseerden in het tabletgebruik was er een stel enthousiaste jongelui aanwezig die het hemd van het lijf werd gevraagd. Voor de liefhebber was het Wijnkasteel aanwezig met een wijnproeverij. Ook KIVIDO liet zien waar het werk in De Gravin zoal uit bestaat en hoe mooi het is dat in deze wijk oud en jong zo dicht bij elkaar een belangrijk schakel vormen.


Als onderdeel van het project Oud de Kunst gaf  ik een workshop op het gebied van de kleine zentangle tekeningetjes, waar ontzettend veel belangstelling voor was. Terwijl  in de gangen de bezoekers mijn schilderijen konden bewonderen. Ook de volgende exposant, die Oud de Kunst gaat presenteren, was aanwezig. Lida Blokland liet al wat schilderwerk van haar en haar leerlingen zien en inspireerde de bezoeker om ook te gaan schilderen. Natuurlijk ontbrak de historie niet, want zonder verleden geen toekomst. In een vitrinekast konden de bezoekers genieten van een stukje verleden dat geëxposeerd werd door Stichting Het Oude Raadhuis. Natuurlijk was het sfeervolle restaurant geopend. Veel bezoekers lieten zich maar al te graag verleiden voor een kopje koffie, thee met wat lekkers of een glaasje. Wie zich aan de hand van de kunst liet leiden door de gang, kwam tenslotte ook nog uit bij een andere huurder, namelijk de mensen van fysioruimte waar eveneens verschillende workshops werden gegeven. Tenslotte kon men nog kennismaken met de EHBO, waar Janny Verloop een workshop verzorgde.

Zorgwaard, SSO/Welzijn Hoeksche Waard en de organisatie van het project Oud de Kunst kunnen terugkijken op een geslaagde middag. Een middag waar veel bewoners elkaar ontmoetten en waar door middel van het activiteitenaanbod een zekere verbinding tussen de inwoners van de wijk De Gravin tot stand kwam. Flyers met activiteiten werden bij de kramen grif meegenomen. Na afloop was het in het restaurant nog lang gezellig!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zier er uit als een geslaagde dag,fijne avond,lieve groetjes Musje.

Ans van Ispelen zei

Leuke foto's in ieder geval.
Het laat inderdaad zien,hoe gezellig het was.

Groetjes Ans

Franse Brocante zei

Goed om mensen te laten zien hoe het kan zijn om op deze manier te wonen.
Ziet er allemaal leuk uit en de foto's geven een mooi beeld van de dag. Je bent dus steeds druk met nieuwe initiatieven. Groeten van Lilian