donderdag 13 juni 2013

Pentekeningen te koopHard doorgewerkt, maar daar is ie dan, mijn vrolijke zomerse vlinderpentekening. Geïnspireerd door de bloeiende bloemen en de vele vlinders in onze tuin, kon een dergelijk werk niet uitblijven.


In het voorjaar, hoewel vaak nog koud, verschenen toch de lammetjes in de wei. Natuurlijk mogen ze dan niet ontbreken in de serie 'Landleven' pentekeningen. Jarenlang hadden wij een kudde van zo'n veertig Texelaars en ik heb heel wat uren in de schuur doorgebracht als zich de een na de andere bevalling aankondigde. Vervolgens was het ook altijd weer feest wanneer ze werden geschoren. Ik kaarde de wol en spon er prachtige strengen van. Wassen in soda en je had een puur wollen, waterdichte trui. Veel wol verkocht ik in een winkeltje in Oud-Beijerland. Altijd weer een mooi gezicht wanneer ik mijn manden vulde met de prachtige, bruine en witte strengen.Ook in het najaar is er op het platteland heel wat te zien dat inspireert tot tekenen. Neem nu de ganzentrek. Het luide gakken van de ganzen die aan een mistige horizon langzaam uit het zicht verdwijnen. De geur van open liggende aarde op de omgeploegde velden. De bergen bieten die op de boerenerven liggen te wachten om door de suikerfabriek te worden opgehaald. Het als onweer rommelende geluid wanneer ze in alle vroegte worden opgehaald en in de vrachtwagen worden geladen. De boerenwagens die af en aan rijden om de aardappelenoogst binnen te halen.


Zoals ik al eerder schreef zijn de tekening gewild om de keuken eens lekker op te pimpen. Een serie van drie met kippen koeien en schapen doet het boven het handdoek- en theedoekenrekje voortreffelijk. Ik lever de pentekeningen op bestelling met een ivoorkleurig (creme) passepartout en een neutrale zilverkleurige wisselijst. Wie liever geen zwart wit heeft maar een ingekleurd exemplaar, het is allemaal mogelijk.


Uiteraard vinden mijn koeiendames een ander plekje in huis ook niet verkeerd. De tekeningen, zowel gekleurd als zwart wit kosten 95,- euro inclusief een ivoorkleurig passepartout en zilverkleurige wissellijst. Heb je zelf een lijst en wil je alleen de tekening op 400 grams, Pittura cold pressed dan betaal je 75,- euro.
Bestellen kan telefonisch 0186-576818 of per e-mail redactie@deboektant.nl  

3 opmerkingen:

My name is Riet zei

Ze zijn prachtig Marja maar ik heb er geen plaats voor. Heb nog schilderijen in de kast staan die van mijn vader waren. Succes met de verkoop.
Lieve groet Riet

Ans van Ispelen zei

Je hebt ze mooi in een collage gezet Marja.
Prachtig !

Groetjes Ans

Franse Lelie zei

Wat mooi! Ik heb het ooit vroeger op school wel eens gedaan en vond het toen erg leuk om te maken. En het is ook rustgevend lijkt me zo. Je bent ze vast snel kwijt. En dan weer heerlijk nieuwe maken, in de schaduw in de tuin, genieten! Lieve groet