vrijdag 5 juli 2013

Cultuurhistorische wandeling door Mijnsheerenland


Nog niet zo lang geleden had Mijnsheerenland slechts een straat namelijk de Dorpsstraat met het Oost- en Westeinde. Zowel links als rechts van deze straat waren er, behalve de korenmolen en de watermolen, alleen maar landerijen. Aan deze Dorpsstraat waren heel wat winkels en bedrijven gevestigd zoals o.a. een wagenmakerij, de schilder, de kruidenier, de kapper, de schoen- en klompenmaker, de molenbouwer, de bakker en de melkboer. Daarnaast natuurlijk ook het postkantoor, het gemeentehuis, de pastorie, het notariskantoor en de dienstwoningen van mensen die op het Hof van Moerkerken dienden.
Op zaterdag 6 juli kun je met ervaren Nationaal Landschap gidsen van de vereniging Hoekschewaards Landschap een dorpswandeling maken. Zij bezoeken ook de Laurentiuskerk uit 1445 waar uitleg wordt gegeven over de geschiedenis van de kerk. Ook bezoeken zij de tuinen van het Hof van Moerkerken, die overigens alleen voor deze excursie opengesteld zijn.

Tijd: 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Verzamelen : op de parkeerplaats achter de ETOS en slagerij van Tol aan de Wilhelminastraat. Kosten: € 3,00 voor niet-leden van HWL en € 2,00 voor leden. Kinderen tot 12 jaar: € 1,00. Aanmelden voor deze excursie is niet nodig. Informatie: Koos Valkenburg, tel. 06-51716952

Geen opmerkingen: