vrijdag 27 september 2013

Sportief vervolg


Van de week weer met zus Karin op stap geweest. Waren al wandelend vanaf Blijdorp naar Oud Mathenesse om de winkel 'Stroop' te bezoeken. Stond uitgebreid in het Algemeen Dagblad en het leek ons wel aardig deze bijzondere lifestyle winkel te bezoeken. Behoorlijk eigen belang overigens, want men verkoopt daar heel bijzondere stroopwafels met heel aparte ingrediënten met eigen gebrande koffie. Zus en ik zijn dan direct in om onze wanndeling daarmee te bekronen. Maar helaas pindakaas, AD had vergeten er bij te vermelden dat het beperkte openingstijden waren. Maar niet getreurd, de nog steeds sportieve spieren (zij het pijnlijk) konden het zeker nog aan om rechtsomkeer te maken. We namen op de terugweg naar het centrum van Rotterdam de Nieuwe Binnenweg. Die trouwens steeds leuker wordt en talrijke grappige en interessante winkels kent. Bij één daarvan Het Lokaal namen we een ijsje, alleen om de bijzondere stroopwafel te vergeten hè, nergens anders voor. Op de kaart zagen we dat we daar ook weleens kunnen gaan eten. Ze hebben er o.a. heerlijk biologisch eten waaronder lekkere stampotjes en soepen. Weer een stukje verderop aan de Nieuwe Binnenweg nummer 208a zit Het Derde Servies (zie bovenstaande afbeelding). Een zalige zaak voor twee meiden die serviesgoed verzamelen. Oud servies, brocante en antiek. Hoewel even niets van onze gading of nu even te kostbaar, hebben we heel wat moois gezien. En wie in Rotterdam is, moet er zeker binnenstappen. Wil je op voorhand nu al even binnen gluren? Kijk dan op de website: www.hetderdeservies.nl  Tot slot kwamen we uit bij het Westerpaviljoen waar we lekker een poosje op het terras hebben gehangen. Eenmaal weer in de benen, liepen we naar de Witte de Withstraat tegenwoordig echt het eetwalhalla met al die restaurantjes, kroegjes en eethuizen. De vakantie en bijbehorende mediterrane luchtjes suddert daar nog heerlijk na. Omdat het nog steeds terrassenweer was streken we neer bij Bazar. Heerlijk gegeten voor weinig, haha ook al een aanrader! Vervolgens richting de Beurs gelopen en de metro naar Zuid genomen waar we in Lantaarn/Venster de schitterende film 'Gloria' hebben bekeken waar Catharine Crutzen bij het tv programma Opium zo over had opgegeven. Welnu alle woorden waar, want ook hier geldt weer: het bekijken meer dan waard. Na afloop nog een cappuccino genuttigd en uiteindelijk terug naar het Klaaswaalse. Deze sportiviteit gaat er nu toch echt op lijken, hè. Trok vanmorgen een schoen met een hak aan om naar een vergadering te gaan. Een mens wil ook weleens netjes zijn....maar dat konden die sportieve kuiten niet waarderen....uit met die dingen. Strompelen naar een vergadering is ook weer zo armoedig! Toch?!

4 opmerkingen:

Ans van Ispelen zei

Dat is dus weer een geslaagd dagje geweest met je zus.
En je hebt dus met grote regelmaat de benenwagen genomen.

Fijn weekend toegewenst
Groetjes Ans

Janneke zei

Leuk hoor zo'n dagje Rotterdam, houd ik ook zo van, het is toch onze stad. Het Derde Servies kende ik nog niet, zal daar toch ook eens gaan kijken.
Fijn weekend,
Groeten, Janneke

Franse Lelie zei

Ik kom ook graag maar veel te weinig op de binnenweg en de witte de withsttaat. Bazar is heerlijk en over Stroop had ik ook gelezen, maar eerst dus de openingstijden opzoeken! Lieve groet

La Maison zei

Je zet wel een leuk Rotterdam gidsje neer. Ik krijg bijna het idee dat ik veel mis en niet weet.

Met een zusje is het altijd gezellig, daar kan ik wel van meepraten.
Ongemerkt loop je dan onder het kwebbelen kilometers.

Lieve groet
Hermine