maandag 21 oktober 2013

Expositie Verstilde Natuur in Nationaal Landschap Centrum


Vanaf 4 oktober is er een nieuwe expositie te bezichtigen in het NLC. Marion Zondervan exposeert een serie olieverf schilderijen met als thema “Verstilde natuur”. De expositie toont knotwilgen en ammonieten. De serie knotwilgen is ontstaan tussen januari en april 2013 met als inspiratiebron het winterse landschap van de Hoeksche Waard. In dit jaargetijde is er een mooi contrast tussen de kracht van de knotwilgen en de rustende akkers. De schilderijen hebben een verstilde atmosfeer waarbinnen de knotwilg steeds in een andere vorm verschijnt. Soms alleen maar als een luchtspiegeling of een abstracte vorm.

De ammonieten zijn in 2011 gemaakt. Als je een fossiele ammoniet open maakt zie je een prachtige schelp, waarin je het uitgestorven leven van 100 miljoen jaar geleden terug ziet. Bij de schilderijen is het omgekeerde proces gevolgd en zijn de gekleurde schelpen als basis gebruikt en met een laag verf bedekt. Hierdoor krijgen de schelpen een mysterieuze uitstraling.

Marion Zondervan (1957, Den Haag) woont sinds 2002 in de Hoeksche Waard en is in datzelfde jaar begonnen met tekenen en schilderen. Ze heeft haar basisopleiding gekregen bij Ans van de Burgt, sinds 2009 volgt ze schilderlessen bij Richard Brouwer. In het voorjaar en in de zomer is ze actief in de Vlinder en Libellen Werkgroep van het Hoekschewaards Landschap, de andere helft van het jaar schildert ze in de Openateliers in Rotterdam.

Geen opmerkingen: