zaterdag 17 mei 2014

Vogeltjes M'art en Vogelfietstocht 25 mei

 
In het kader van de Nationale Vogelweek (18 tot 25 mei) presenteren kunstenaars en natuurgidsen van HWL gezamenlijk een uniek programma met als onderwerp  VOGELS.

Op 24 en 25 mei exposeren kunstenaars bij en rond de Makerij, Schuringsedijk 46 te Numansdorp hun werk in brons, keramiek, hout, glas, papier en andere materialen, waarbij het thema vogels centraal staat. Bezoekers mogen ook zelf aan de slag (schilderen).  De Makerij is tevens het startpunt van verschillende wandelingen. Routebeschrijvingen  aldaar verkrijgbaar.


 

Op 25 mei nemen gidsen van HWL, tevens enthousiaste vogelaars, je mee op een avontuurlijke fietstocht van zo’n 25 kilometer. Na een korte introductie in het NLC ga je op weg en krijg je een originele “stik-zak” mee, met een verrassend lekkere inhoud. De tocht gaat langs karakteristieke dijken en we bezoeken een aantal bijzondere vogelgebieden van de Hoeksche Waard. We maken ook een stop bij de Makerij zodat je, na echte vogels, ook kennis kunt maken met vogels in de kunst.
Tip: heb je een verrekijker, neem hem mee! Bij slecht weer is er een alernatief (korter) programma.

Verzamel- en vertrekpunt: Nationaal Landschap Centrum, Veerweg 1 3281 LX Numansdorp
Aanvang fietsexcursie 11.00 uur.
Eindtijd +/-16.00 uur.
Kosten leden HWL: € 5,- , niet leden €7.50, kinderen €3,-.
Aanmelden t/m 19 mei: excursies@hwl.nl

Geen opmerkingen: