zaterdag 15 november 2014

Cursus, Fair en lezing bij Hoekschewaards Landschap


Door deel te nemen aan de Introductie cursus is dit de kans om het vrijwilligerswerk van dichtbij  te zien. In twee avonden krij je diverse presentaties  en  op een zaterdagochtend een excursie op de Staart in Oud Beijerland. De presentaties worden verzorgd door vrijwilligers van diverse werkgroepen die veel kunnen vertellen over de natuur en het vrijwilligerswerk van HWL.
De cursus is gratis. Voor de eerste avond word je van harte uitgenodigd op  25 november  in het NLC Veerweg 1 Numansdorp de tweede avond is op 2 december  in Klein Profijt Oud Beijerland en  6 december  ben je ook weer te gast in Klein Profijt. Heb je interesse geef je dan op bij  cursussen@hwl.nl 


De dagen zijn kort en de avonden lang. Buiten is het koud en nat. Wij zoeken de gezelligheid binnen. Op zaterdag 29 november wordt weer de traditionele Winterfair gehouden op Klein Profijt. Verspreid door het gebouw staan tafels met allerlei snuisterijen en spulletjes, die ons door de koude wintermaanden heen kunnen helpen. Ook in de schuur met aanpalende partytent zijn lekkernijen te verkrijgen. De kinderen kunnen boven knutselen en tekenen. Echt een leuke gelegenheid  om naar het Zalmpad te komen. De Winterfair is gratis en begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
Lokatie: Klein Profijt, Zalmpad 11, 3261 MD Oud-Beijerland.


Middels een digitaal beeldverslag neemt Gert Huijzers je mee naar de bijzondere wereld van Madagaskar. Madagaskar ligt op ongeveer 400 km van de oostkust van Afrika en is ongeveer 2.5 keer groter dan Groot-Brittannië. Samen met zijn vrouw bezocht Gert een aantal natuurgebieden in het noorden en het oosten van het land en het eiland Saint Marie voor de walvissen die daar overwinteren.Vanwege de grote afstand naar Afrika is het een wereld op zich geworden, met een enorm aantal aan endemische soorten dieren, vogels, planten, bomen, enz.. De meest bekende dieren van Madagaskar zijn maki's of lemuren, met meer dan 80 soorten, die nergens anders ter wereld voorkomen. Naast lemuren en de vogels maakten ook de kameleons met hun kleuren en verschijningsvormen een diepe indruk. Plaats van de lezing: Nationaal Landschap Centrum, Veerweg 1c, 3281LX Numansdorp. Datum en tijd: zondag 23 november 2014, 14 uur. Kosten; 2 euro voor leden van HWL, 3 euro voor niet leden.

Geen opmerkingen: