zaterdag 1 november 2014

Mooi dagje Zeeland besloten met 'De Slag om de Schelde'


Vandaag rondje Zeeland gemaakt om de nieuwe uitgave naar de boekhandels te brengen. Eerst naar Oude Tonge op Goeree Overflakkee en toen door naar Zierikzee. Daar natuurlijk lekker op het terras geluncht bij Brasserie Concordia. Omdat het zulk heerlijk weer was nog even door Zierikzee gewandeld, waar we ook nog in de Zeeuwse Hemel terechtkwamen. Bij een leuk brocanteriezaakje twee blauwe borden gekocht voor de verzameling.


Toen we een stukje verder liepen kwamen we op een pleintje deze bijzondere muurschildering tegen. Twee trapgeveltjes met een bijzonder tafereel aan de zijkant van een kunstatelier. Het raam rechts is echt van het atelier de andere zijn er op geschilderd.


Op het pleintje trouwens een aaneenschakeling van kunstateliers. Dichterbij gekomen leek het alsof we de krant even naar beneden konden duwen om ons aan het Zeeuwse boertje voor te stellen. De getekende straat gaat keurig over in de geschilderde straat. Het raam links is het echte raam van het pand waarop de wandschildering werd aangebracht.


Is het geen prachtig tafereel? Het kleine meisje heeft net melk gehaald in de kleine melkbus die ze onder haar arm heeft. Ze moet hem wel rechtop houden, want de melk dreigt er uit te lopen.


Leuk toch zo'n mooi inkijkje in de gang van. Op een afstand is het nauwelijks van echt te onderscheiden. Maar de ramen, de deuren en beide dames zijn toch echt van de hand van de kunstenaars. Er hebben er namelijk meerdere aan gewerkt (niet aardig, tegenover deze kunstenaars maar ben de steen vergeten te fotograferen waarop hun namen stonden).Hier nogmaals het leuke tafereel. De vrouw gooit een emmer water naar beneden. Doet ze dat om de aandacht van de krant lezende man te trekken? Dit vertelt het verhaal niet en mag er zomaar bij verzonnen worden.Vervolgens reden via de boekhandels in Burgh Haamstede en Rensesse naar Middelburg waar we met onze neus in boter terecht kwamen. Daar op het plein, waar we bij ons vaste stekkie Hotel restaurant De Huifkar op het terras wilde plaatsnemen, werd de Slag om de Schelde Tweede Wereldoorlog) herdacht. Onder het genot van een wijntje, wat hapjes en een lekkere cappuccino bovenstaande parade, bekeken en de orkesten en doedelzakspelers beluisterd. Een heerlijke 'voorjaarsdag' in november genoten!

1 opmerking:

Ans van Ispelen zei

Wat leuk,de muurschilderingen.
Je zou denken dat het inderdaad echt is.

Groetjes Ans