dinsdag 12 januari 2016

Verhalenwedstrijd 'Liefde & leven' in week van het romantische boek


Liefde en Leven is het meest populaire boekengenre in de Hoeksche Waard. Mede dankzij de tientallen heerlijke boeken van Gerda van Wageningen die door het grote publiek enorm worden gewaardeerd. In de Hoeksche Waard zijn naast deze landelijk geliefde schrijfster nog tal van andere schrijvers en schrijfsters actief. Zij presenteren zich in het schrijverscafé op dinsdagmiddag 9 februari in de Bibliotheek in Numansdorp
Het Valentijngenootschap is een groep succesvolle auteurs ...onder wie Gerda van Wageningen, José Vriens en Anita Verkerk, die zich inzetten om meer aandacht en waardering te vragen voor dit mooie genre. In al hun boeken speelt romantiek een rol. Ter ere van Valentijnsdag (14 februari) heeft het CPNB de periode 6 tot en met 13 februari uitgeroepen tot de Week van het Romantische Boek.
Samen met Gerda van Wageningen schrijft de Bibliotheek Hoeksche Waard een schrijfwedstrijd uit rondom het thema Valentijn. Schrijf een verhaal van maximaal 1500 woorden, waarin de romantiek een centrale rol speelt. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Gerda van Wageningen en met Marja Visscher, zal de verhalen lezen en het beste verhaal kiezen. Uiterste inleverdatum is donderdag 31 januari. Stuur je verhaal naar activiteiten@debhw.nl. Iedereen wordt uitgedaagd om een verhaal over Liefde en Leven in te sturen. Het verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn. Deelname is natuurlijk gratis.
In de Week van het Romantische Boek is op dinsdag 9 februari van 14 uur tot 16 uur een schrijverscafé in de Bibliotheek Hoeksche Waard te Numansdorp. Lokale schrijvers presenteren zich, bezoekers – iedereen uit de Hoeksche Waard is welkom! - kunnen kennismaken met hun werk en aansluitend is de bekendmaking van de winnaar van de schrijfwedstrijd. Natuurlijk zijn naast Gerda van Wageningen tal van schrijvers uit de Hoeksche Waard aanwezig. Zoals bijvoorbeeld Jannie v.d. Boogaard, Marja Visscher en Arie Pieters.
Dagelijks vertrouwen mensen in de Hoeksche Waard met veel geestdrift en talent hun letters toe aan het papier. Artikelen, verhalen en boeken – de een nog boeiender en meeslepender dan de andere - zien op ons eiland het licht. Sommigen hebben zich verenigd via de facebookpagina ‘Hoeksche Waardse schrijvers’. De vele volgers en posts op deze pagina bewijzen hoe enthousiast en serieus Hoeksche Waarders bezig zijn met hun metier.
De Bibliotheek Hoeksche Waard te Numansdorp | wethouder van der Veldenweg 3 | 3291 AN Numansdorp | dinsdag 9 februari 14 uur tot 16 uur | Toegang gratis.
Meer weergeven

1 opmerking:

Blogger zei

Ever wanted to get free Twitter Followers?
Did you know that you can get these ON AUTOPILOT & TOTALLY FOR FREE by registering on Like 4 Like?