maandag 7 maart 2016

Cursus planten herkennen



Dagelijks zien we planten in de tuin, langs de wegbermen of in de vrije natuur. Iedereen kent wel enkele planten, maar er zijn veel planten waarvan u de naam of de familie niet  kent.
Deze cursus heeft ten doel natuurliefhebbers vertrouwd te maken met de methoden ter herkenning van een aantal plantensoorten en de plantensystematiek van de Nederlandse wilde flora. Centraal staat het leren ontdekken van b.v. planten die men dagelijks tegen kan komen en waar men letterlijk overheen loopt.

Programma:
In zes lesavonden worden  13 families behandeld Dit gebeurt aan de hand van determineren en bespreken (sommige planten zijn beschermd en kan je niet in een lesavond tonen om te determineren). Aan het einde van de cursus wordt er onder leiding van de docenten een excursie in het veld gehouden

Inhoud:
 o    De 13 belangrijkste plantenfamilies herkennen aan de hand van de belangrijkste familiekenmerken.
o    Het leren kijken naar bladvormen, bloemvormen, bloeiwijzen etc.
o    Inleiding over de bouw en de functies van de onderdelen van de plant en uitleg van veelgebruikte termen bij het determineren.
o    Indeling plantenrijk.
o    Determineren van wilde planten met de Heukels.
o    Welke plantensoorten kun je waar en wanneer verwachten.  

De cursusavonden worden gehouden in het NLC Veerweg 1 Numansdorp.
Start is om 19.30 uur en rond 22.00 uur wordt de avond afgesloten.

Data:
7 april – 14 april – 21 april – 28 april – 12 mei – 19 mei.
De excursie is 21 mei start om 10.00 uur en zal tot ca. 12.30 uur duren, de locatie wordt tijdens de cursus bekend gemaakt.

Cursus materiaal:
Cursisten dienen zelf een loep (10 of sterker) mee te brengen.
Tijdens de cursus wordt er lesmateriaal in de vorm van losbladige kopieën, een samengestelde reader en hand-outs van de presentaties uitgereikt.
Voor het determineren wordt de “Heukels”23ste druk gebruikt. Deze worden tijdens de cursusavond ter beschikking gesteld.  Mocht de aankomende cursist van plan zijn dit boek zelf aan te schaffen is het belangrijk om de juiste druk (23ste) als boek of op iPad (de app is alleen voor iOS beschikbaar).

Inschrijven:
Kosten cursus € 35,-- voor niet leden en €25,-- voor leden.
Betalen voor aanvang van de cursus IBanNL 16 ABNA 0441 394892 ten name van HWL met vermelding van deelname plantencursus.
De cursus is vol bij 15 deelnemers.
Opgeven bij cursussen@hwl.nl

1 opmerking:

Blogger zei

In this manner my colleague Wesley Virgin's report begins in this shocking and controversial video.

As a matter of fact, Wesley was in the military-and soon after leaving-he revealed hidden, "SELF MIND CONTROL" tactics that the government and others used to obtain everything they want.

THESE are the EXACT same tactics lots of famous people (especially those who "come out of nothing") and top business people used to become rich and famous.

You probably know that you use only 10% of your brain.

That's mostly because most of your brain's power is UNCONSCIOUS.

Maybe this conversation has even taken place INSIDE your very own brain... as it did in my good friend Wesley Virgin's brain about 7 years ago, while riding a non-registered, trash bucket of a car with a suspended driver's license and with $3 in his pocket.

"I'm absolutely fed up with going through life check to check! When will I get my big break?"

You've been a part of those those types of conversations, am I right?

Your success story is waiting to happen. Go and take a leap of faith in YOURSELF.

UNLOCK YOUR SECRET BRAINPOWER