zaterdag 5 januari 2013

Kijkje op de zolder van het Streekmuseum


Altijd al eens willen weten hoe een museumdepot eruit ziet? Wat er allemaal komt kijken om een collectie op te slaan, te beschrijven en te registreren? Waaruit de textiel- en sieradencollectie precies bestaat? Dat kun je alleen te weten komen op zaterdag 12 januari a.s. want dan is er een speciale rondleiding op de zolder van 't Hof van Assendelft in Heinenoord. De vrijwilligers geven dan tekst en uitleg over de museumstukken en vertellen over hun werkzaamheden. Bovendien mag de bezoeker een blik in het depot werpen, waar normaal gesproken geen bezoekers komen. Vaak zitten de depots van een museum op zolder, zo ook bij het Streekmuseum Hoeksche Waard. Daar wordt door vrijwilligers hard gewerkt aan de registratie van de collectie textiel en sieraden. Op de zolder is de textiel- en sieradencollectie opgeslagen in speciale depotruimtes. De deelcollecties 'Kant- en Merklappen'van het Streekmuseum staan bij kenners hoog aangeschreven. Van lange onderbroek tot kanten directoires, uitzet voor jonge dames en klederdrachten, er is van alles aanwezig. De sieradencollectie loopt uiteen van oorzijzers en mutsenspelden tot bloedkoralen halssnoeren en diverse rouwsieraden. Toegansgprijs: 2,50 naast de gewone entree van 4,- per persoon inclusief koffie of thee. Tijd: 14.00 tot ca. 15.30 uur. Er zijn 15 plaatsen beschikbaar, dus aanmelden is verplicht via info@streekmuseumhw.nl of telefonisch op 0186-601535 van dinsdag t/m vrijdag tijdens kantooruren. Vol is vol!

Voor mijn nieuwe werk kun je kijken op www.kunstgaleriemarjavisscher.blogspot.nl  (Er even op klikken en je komt er direct).

2 opmerkingen:

Juffrouw Waardvleugel zei

Erg leuk, alleen een beetje uit de buurt...en aangezien ik voor het werk al zoveel km maak probeer ik dat in het weekend te beperken. Jammer dus. Goeten!

La Maison zei

Lieve Marja,duizendpoot;)

Nog nagniffelend over de drie wijven uit het oosten, wil ik je serieus bedanken voor je lieve woorden op mijn blog.
Ik op mijn beurt wens jou een nieuwjaar waarvan de spetters vanaf vliegen, voorspoed geluk en inspiratie.
Ik heb je aardig verwaarloosd de laatste maanden, maar ik begin met frisse moed, dus hou je vast.

Lieve groet
Hermine