vrijdag 15 februari 2013

Frans dagje Rotterdam met Gaultier en Les MisererableSamen met zus Karin een dagje Franse belevenis in Rotterdam. Eerst naar de Kunsthal gewandeld om de tentoonstelling van Jean Paul Gaultier te bewonderen. Een bijzonderheid niet alleen zijn bijzondere ontwerpen, maar ook de manier waarop het tentoongesteld werd. Veel van de 'etalagepoppen' hadden of geen gezicht of een 'levend' gezicht. Bijna eng zoals Paul Gaultier je toesprak, de modellen met hun ogen bewogen en het publiek nakeken en zelfs praatte en zongen. Pffff, techniek staat voor niets. Deze vooruitstrevende modeontwerper is bekend van de Bretonse streep en de beroemde korsetten met puntige behacups die hij ontwierp voor o.a. Madonna en Lady Gaga. Het is een wervelende, multimediale show die ruim honderdveertig originele creaties vanaf de vroege jaren zeventig tot nu, van zowel zijn haute couture collecties als zijn prêt-à-porterlijn toont. Het merendeel van de werken is nog nooit eerder tentoongesteld. Voor de Kunsthal dan ook blijkbaar de reden om dan maar 1,50 euro bovenop onze gratis kaarten van de Rotterdampas te gooien. Zus en ik waren het er niet mee eens, maar de blik op de interactieve mannequins maakte toch weer een hoop goed.
Na een heerlijke Italiaanse maaltijd van zus kookkunst 's avonds naar de bioscoop om onze Cinevillepas weer eens te verzilveren na het Rotterdamse Filmfestival. Het werd dit keer de prachtig verfilmde musical Les Miserable hetgeen ons weer op een welbesteed dagje Rotterdam deed terugkijken.

4 opmerkingen:

Juffrouw Waardvleugel zei

Gezellig he zo'n dagje 'zussen'.
Met groeten van de Juffrouw

Franse Brocante zei

Hallo Marja, Wat een interessante dag had je samen met je zusje. Graag ga ik je weer volgen na twee jaar afwezigheid(parels in het Paradijs).
Ik ben een nieuw blog begonnen zoals je kunt zien. Groeten en als je zin hebt....ben je welkom, dag Lilian

Ans van Ispelen zei

Fijn,dat je weer zo'n leuke dag gehad hebt,Marja.
Met twee hele bijzondere uitstapjes.
En je hebt weer prachtige collages gemaakt.

Fijn weekend
Groetjes Ans

Franse Lelie zei

Ze staan beide op mijn lijstje. Leuk dat je mocht fotograferen in de Kunsthal, ik neem m'n camera ook mee als ik ga. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt! Lieve groetjes