maandag 18 februari 2013

Excursie door de Oeverlanden Hollands DiepHeb je altijd al eens een bezoek willen brengen aan het nieuwe natuurgebied in de voormalige APL-polder bij Strijen-Sas? Nu is er een uitgelezen mogelijkheid om dit nieuwe zoetwatergetijdegebied, dat zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot een zeer interessant natuurgebied genaamd Oeverlanden Hollands Diep, te bezoeken met uitleg van gidsen.


Gidsen van de Vereniging Hoekschewaards Landschap organiseren op zondagmiddag 24 februari, van 14.00 uur tot 16.00 uur, een excursie door de Oeverlanden Hollands Diep. De excursie zal in het teken staan van de vogels, met name wintergasten, en de grote grazers in het gebied. Ook de bever is in dit gebied aanwezig en daar gaan we zeker op letten, want soms is de bever ook overdag te zien. Ook de ontstaansgeschiedenis van de polder en de aanleg van het gebied komen ter sprake. Kortom, een belevenis om dit gebied te bezoeken. Duur van de excursie ongeveer twee uur. Datum-tijd: zondag 24 februari 2013, van 14.00-16.00 uur. Verzamelen: parkeerplaats Oeverlanden nabij lichtopstand aan de Buitendijk te Strijen-Sas. Kosten: € 2,- voor leden HWL, anderen € 3,-, kinderen t/m 12 jaar € 1,-. Zorg voor stevig schoeisel, indien mogelijk laarzen, omdat het hier en daar heel nat kan zijn, en als je in het bezit bent van een verrekijker neem die vooral mee.

2 opmerkingen:

Ans van Ispelen zei

Oh,wat lief hoe het kleine hooglandertje je aankijkt.
Lijkt me inderdaad een mooi gebied daar,als ik je zo lees.

Groetjes Ans

Janneke zei

Zo, is de bever daar ook al weer, zag pas op tv. dat de beverpopulatie flink groeit in ons land.
Schotse hooglanders, prachtige beesten al vind ik ze eigenlijk hier niet horen. Die middelste foto van je collage met dat kalf naast z'n moeder, schattig!
Gr., Janneke