vrijdag 22 februari 2013

Streekmuseum zoek vrijwilligers


Streekmuseum Hoeksche Waard is na een lange periode van renovatie heropend in juni 2012. Het museum is blij verrast met het bezoekersaantal tot nu toe. Bijna 4000 mensen vonden hun weg naar het museum en veel gasten lieten een enthousiast bericht achter in het bezoekersboek. Boerderij Oost Leeuwenstein met het zomerhuis opent later dit jaar haar deuren, waardoor een bezoek aan het streekmuseum nog interessanter wordt.


Aantrekkelijke arrangementen voor groepen zijn in de maak en de directie hoopt ook bedrijven te interesseren voor het houden van vergaderingen en bijeenkomsten in de inspirerende omgeving van de Hoeksche Waardse geschiedenis.

Educatie; hulp gezocht! Een groot aantal vrijwilligers is al werkzaam in het museum, toch zijn er nog vacatures. Met name de educatiegroep hoopt enthousiaste leden aan te trekken voor de begeleiding van basisschoolbezoeken. Er zijn vijf verschillende programma’s, gericht op diverse leerniveaus van kleuters tot en met groep 8. Wanneer een leerkracht speciale wensen heeft, kan in overleg besproken worden wat er mogelijk is. In overleg met leerkrachten van het voortgezet onderwijs wil het museum in de toekomst ook programma’s ontwikkelen voor de jeugd op deze scholen. Het zomerhuis van de boerderij wordt ingericht als activiteitenruimte, aansluitend op het thema van de tentoonstelling in de boerderij en ’t Hof van Assendelft. Er kunnen dan nieuwe groepen terecht, zoals de kinderen van de buitenschoolse opvang op woensdagmiddagen en in de vakanties. Coördinator Educatiegroep Corrie Sonneveld: 'Kinderen zijn enthousiast over de speurtochten die we uitgezet hebben. Zo raken ze op speelse wijze bekend met onze geschiedenis.'

Er wordt momenteel gezocht naar nieuwe vrijwilligers die op een enthousiaste en interactieve manier kinderen in aanraking kunnen brengen met ons regionale erfgoed. Deze educatieve medewerkers moeten affiniteit hebben met de omgang met kinderen en moeilijke dingen op eenvoudige wijze kunnen uitleggen, aangepast aan de leefwereld van de kinderen. Bent je een leerkracht die het vak mist en graag in contact blijft met kinderen of bent je een ouder of grootouder, tante of oom die het heerlijk vindt samen met kinderen uit te vinden wat er in het museum te ontdekken valt?

Informatie is te vinden op de website www.streekmuseumhw.nl of neem telefonisch contact op met 0186-601535 (wo, do of vr) of stuur een email naar info@streekmuseumhw.nl.

1 opmerking:

La Maison zei

Een beetje ver van mijn bed, maar een leuke baan lijkt het me wel. Woensdag waren we met de kleinkinderen in het Muiderslot, het was een feest voor allemaal. Wel koud hoor zo'n kasteel. We boffen maar dat we tegenwoordig cv hebben.

Een gezellig weekend en een lieve groet,
Hermine