vrijdag 22 februari 2013

Rondleiding en kijkje achter de schermen in Streekmuseum


Wil je ook graag eens rondgeleid worden door het museum? Van februari t/m november 2013 zal elke laatste zaterdag van de maand een rondleiding gegeven worden door ’t Hof van Assendelft, die begint om 14.00 uur. Op de bovenverdieping vertellen gidsen over polderbesturen, oude en verdwenen buitenplaatsen, ambachtshuizen en ambachtsheerlijkheden, maar ook de nieuwe Hoekschewaardse landgoederen komen aan bod. Hier is de tentoonstellingsruimte, waar op verrassende en interactieve wijze, de ontstaansgeschiedenis van de Hoeksche Waard te zien is. Beneden vertellen leden van de Dialectgroep over alledaagse onderwerpen zoals eten, drinken en wassen zoals dat vroeger gebeurde. In een historische keuken, kelder, opkamer met bedstede en een statige salon met het unieke tafereelbehang, wordt de bezoeker ondergedompeld in de 19e eeuw. De leden van de Dialectgroep verschijnen in klederdracht en vertellen uiteraard in hun moers taal. Aanmelden voor deze rondleiding is niet nodig. Entree museum € 4,-, rondleiding gratis.

Waar je je wel voor kunt aanmelden is een tweede kans voor een kijkje achter de schermen op zaterdag 2 maart. Begin dit jaar waren de eerste bezoekers erg enthousiast over een bezoek aan de depots op de zolder van ’t Hof van Assendelft. Vrijwilligers vertellen over de textiel- en sieradencollectie en hoe de collectie wordt beheerd. Deze rondleiding is bedoeld voor volwassenen en is helaas niet geschikt voor invaliden. De kosten voor de rondleiding, die begint om 14.00 uur met koffie of thee, bedragen € 2,50 naast de gewone entree van € 4,00 per persoon. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. Er zijn slechts 15 plaatsen beschikbaar, dus aanmelden is verplicht via info@streekmuseumhw.nl of telefonisch op 0186-601535 van dinsdag t/m zaterdag tijdens kantooruren, vol is vol. Meer informatie is te vinden op www.streekmuseumhw.nl.

2 opmerkingen:

Franse Brocante zei

Dag Marja,

't Wordt tijd dat we eens een kijkje gaan nemen in "jouw" buurt. Je schrijft altijd zulke enthousiaste berichten dat het nieuwsgierig maakt.
Groeten van Lilian

Janneke zei

Leuk hoor zo'n streekmuseum, had er wel eens van gehoord dat jullie dat hadden. Het dialect ken ik wel, haha. Ik ben opgegroeid in de polder van Hekelingen. Dus jullie waren "overkanters" en die hadden toch een raar taaltje. Vindt het wel een echter dialect dan op ons eiland, dat leek toch meer een boeventaaltje.
Groetjes,
Janneke