woensdag 27 februari 2013

Van harte welkom op het rundveefokbedrijf van Cees en Miranda van der Wekken


Op zondag 3 maart organiseren gidsen van Hoekschewaards Landschap een excursie naar het bedrijf van Cees van der Wekken in Maasdam. Cees is een bekende rundveefokker en heeft daarmee al aardig wat prijzen gewonnen. Zijn vrij nieuwe bedrijf is door de landinrichting Hoeksche Waard Oost verplaatst van het dorp Maasdam naar de Sint Anthonie polder.Het is een gemengd bedrijf, hetgeen betekent dat er ook gewassen geteeld worden. Cees en Miranda van der Wekken zullen over hun bedrijf vertellen en hun gasten een gratis kopje koffie aanbieden. De gidsen zullen iets over de polder en de vogels die er voorkomen vertellen.

Voor de kinderen is het extra leuk dat er kalfjes zijn, en misschien ook lammetjes! Datum en tijd: zondag 3 maart 2013, 14.00 - 16.00 uur. Verzamelen: C.J. van der Wekken, Zuiddijk 12 b, 3299LS Maasdam. Kosten: leden HWL € 2,00; niet-leden € 3,00; kinderen € 1,00. Aanmelden niet nodig. Info: 0186-618736


En nu we het toch over koeien hebben. Ik heb er wel wat mee! Ben voor de komende expositie in de gemeente Korendijk hard bezig met een serie pentekeningen waarbij zowel koeien als kippen mijn voorkeur hebben. Tja, je woont op het platteland of niet. Deze kleurige, vrolijke dames staan nu nog in mijn atelier op stal, maar laten zich graag 'keuren' op de komende expositie in april in het gemeentehuis te Piershil.

7 opmerkingen:

La Maison zei

Ha weer die schitterende koeien.
Het is verbazend hoeveel er te doen is in jouw omgeving Marja, ben jij soms de stuwende kracht achter al deze evenementen?

Lieve groet
Hermine

Ans van Ispelen zei

Erg leuk,je kleurrijke koeien Marja.
Zo'n dagje tussen de runderen lijkt me inderdaad erg gezellig.

Groetjes Ans

Juffrouw Waardvleugel zei

Hoi, een ontzettend mooi kunstwerk weer!
Met groeten van De Juffrouw

Juffrouw Waardvleugel zei

Hoi, een ontzettend mooi kunstwerk weer!
Met groeten van De Juffrouw

Franse Brocante zei

Dag Marja,

Wat ben jij veelzijdig. Een hele bijzondere manier om de koeien vorm te geven. Ik ga proberen om samen met mijn zusje binnenkort "jouw" prachtige omgeving te bezoeken.
Groeten van Lilian

Joke van de Klift zei

Dag Marja,

Dit is ook erg leuk wat je gedaan hebt, de koeien staan er fleurig bij.
Leuk hoor.

Groetjes, Joke

Janneke zei

Wat een prachtige kleurige koeien heb je getekend, dat moet een schitterende expositie in Korendijk worden. De echte zijn natuurlijk ook leuk en ik heb er ook wat mee ja, ben op een fokveebedrijf opgegroeid. Voor mij is het pure nostalgie.
Groeten, Janneke