vrijdag 8 februari 2013

Lezing in teken Jaar van de Boerderij
‘Tussen nostalgie en industrie’, lezing over boerenhofsteden in de Hoeksche Waard en op Tiengemeten.

Bij de start van het Jaar van de Boerderij 2013 vertelt Willy Spaan in de lezing ‘Tussen nostalgie en industrie’ wat er aan de boerenhofsteden, dijkboerderijen en erven in de Hoeksche Waard en op Tiengemeten allemaal te ontdekken valt. Boerderijen liggen als bakens in het landschap. Ze zijn bepalend voor de inrichting en identiteit van het cultuurlandschap. Dat is in de Hoeksche Waard en op Tiengemeten altijd zo geweest.

De Hoeksche Waard kent enkele karakteristieke streekeigen historische boerderij-typen. Ook zijn er verschillende stijlinvloeden van buiten aan te wijzen. Dat maakt het Hoeksche Waardse boerderijbestand gevarieerd en interessant. Voor de moderne landbouw zijn historische boerderijen echter onpraktisch in gebruik en kostbaar in onderhoud geworden. Met de ontwikkelingen in de landbouw veranderen de boerderijen en erven mee. Soms hebben overbodig geworden boerderijen een nieuwe functie gekregen.

Lezing door Willy Spaan op donderdag 14 februari 2013 in het Streekmuseum Hoeksche Waard, Hofweg 13, Heinenoord. Inloop 19.30, aanvang 20.00 uur. Entree € 5,-. Vrienden van het museum € 2,50. Gelieve te reserveren via 0186-601535 (di t/m vr). Of via info@streekmuseumhw.nl o.v.v. Lezing 14 februari.
Over de spreker: Willy Spaan studeerde kunst- en architectuurgeschiedenis en heeft zich onder meer toegelegd op de historie en inrichting van het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Zij is actief in het bestuur van het Streekmuseum en de Erfgoedkoepel Hoeksche Waard.

1 opmerking:

Blogger zei

BlueHost is definitely one of the best web-hosting provider for any hosting services you might require.