donderdag 7 maart 2013

Expositie Natuurfotografie in Strijens Gemeentehuis


De Werkgroep Natuurfotografie HWL exposeert in het Gemeentehuis van Strijen haar derde fototentoonstelling. De foto’s zijn tijdens de openingstijden te bekijken tot en met donderdag 2 mei 2013 op Waleplein 2 in Strijen.

Wilde bloemen, het onderwerp van deze expositie, zijn waardevol voor de natuur en prachtig in het landschap. Ze geven niet alleen kleur aan ons mooie landschap, zij lokken ook met hun geuren en kleuren allerlei nuttige insecten. Sluipwespen, zweefvliegen en lieveheersbeestjes helpen als natuurlijke vijanden om bepaalde plagen in gewassen te bestrijden. Vlinders, bijen, sprinkhanen, zangvogels en muizen voelen zich in de fleurige akkerranden of bloemdijken op hun gemak. Kleine vogels en muizen trekken weer roofvogels aan. Zo dragen bloemen bij aan de biodiversiteit in de Hoeksche Waard. Kleuren van bloemen hebben ook een symbolische betekenis. De bloemen op de expositie stralen rust en zuiverheid uit (wit), geven vrolijkheid en energie (geel), duiden op trouw (blauw) of verwijzen naar de liefde en romantiek (rood en roze).

De Werkgroep Natuurfotografie is een jonge en zeer enthousiaste groep mensen, die fotograferen als hobby hebben en in het bijzonder de natuur in de Hoeksche Waard. Zij zijn in mei 2010 begonnen met een handvol geïnteresseerden. Op dit moment is het maximum van 20 leden bereikt. Elke maand gaat men binnen of soms buiten de Hoeksche Waard fotograferen. Vervolgens bespreken zij de foto’s gezamenlijk met als hoofddoel om van elkaar te leren. De foto’s worden per activiteit op de website gezet. Ze zijn te bekijken op www.hwlfoto.nl

De Vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL) zet zich al veertig jaar in voor behoud, bescherming, beheer en ontwikkeling van natuur en landschap in de Hoeksche Waard. De veertig werkgroepen, die binnen HWL actief zijn, dragen elk op hun eigen manier hier aan bij. Meer informatie vind je op www.hwl.nl.

1 opmerking:

Riet zei

Wat een leuke groep en ze maken schitterende foto,s. Heb je vorige post ook bekeken. Wat spannend , je eigen expositie. Het wordt vast een groot succes want je schilderijen zijn zo mooi. Je tekeningen zullen ook bewonderd worden. Zodra ik kan gaan we zeker kijken
Dinsdag had ik de staaroperatie. Had een paar dagen moeite met lezen maar nu gaat het wel weer.moet wel twee weken met een bril lopen ter bescherming dus gebruik nou mijn zonnebril want het felle licht doet pijn aan mijn ogen..
Lieve groeten van Riet.