vrijdag 8 maart 2013

Ruis van een muis


Nou weet je als je midden in de polder woont dat je omringd wordt door de natuur en alles wat daarin leeft. Soms heel soms verplaatst zich dat naar binnen. Zo zat ik van de week op de bank recht voor de openhaard, die omdat het heerlijk weer was niet brandde, te lezen. Plotseling werd mijn aandacht getrokken door een klein veldmuisje dat zich als een kleine schoorsteenveger naar beneden liet rollen. Hoewel de schuif dicht was, is hij blijkbaar via het dak in de schoorsteen terechtgekomen. Het lijfje meet niet meer dan een centimeter of vijf met dito staartje. Na te zijn geland op de houtblokken liep hij direct naar links waar een voorraad wijnflessen ligt en klauteurde behendig tussen de flessen door en bleef op een goede fles Melot zitten, als wilde hij zijn aankomst vieren. Een paar bladzijden verder in mijn boek zag ik hem onder de hondenmand verdwijnen. Hier niet zichtbaar op de foto, maar geheel links achter de televisie. Met de schuifpui open een poging ondernomen hem zijn vrijheid terug te geven. Maar het enige dat ik er voor terug kreeg was een ander stukje natuur namelijk: muggen. Sindsdien zit hij hier en maken wij de grappen dat je bij ons van de vloer kunt eten, want er ligt genoeg! Wel zielig dacht ik gisteravond toen hij weer zijn acrobatische toeren tussen de flessen uitvoerde. Zo'n dier zal toch wel dorst hebben. Nu ik de weersberichten voor het weekend heb gehoord: ijs en wederdienende zou ik eigenlijk de openhaard wel weer willen branden. Maar dan wordt het tien tegen één muis aan het spit. Vandaag maar een valletje gaan halen! Neeeeee, natuurlijk geen muizen guillotine, gewoon zo eentje waarbij na een kleine, doch voedzame maaltijd het deurtje dicht valt. Pffff, zal hem gezien de weersomstanigheden tegenvallen als hij mag buitenspelen. Gek hè, ik schat zo in dat die slimmerik zich helemaal niet zomaar laat vangen. Die is net zo verslingerd aan een goed glas wijn bij de openhaard als ik. En geef hem eens ongelijk!

7 opmerkingen:

Riet zei

Haha, een muis op visite. Kijk uit want hij vreet zich overal doorheen. Toen wij pas getrouwd waren woonden wij in Amsterdam oud zuid. Wij hadden daar steeds muizen visite. S'nachts liepen ze over mijn kussen jakkie. Op een avond zagen we hem in de andere kamer, we hadden kamer en suite, dus wij deden de schuifdeuren dicht. Hij kon niet bij ons komen dachten we, dat dacht je, hij vrat zich door de plinten. Ook de inbouwkast was niet heilig. Er lag een rol met kaakjes en daar schraapte hij stukjes af. Eerdat ik in de gaten had hoe dat nou kon. Haha. Dus haal maar gauw een klein gevangenisje voor hem.
Fijn weekend!!!
Lieve groet van Riet

Franse Brocante zei

Misschien moet je een fles Merlot opentrekken, een scheutje in een muizenglas doen en wachten tot hij wil genieten van dit onverwacht genoegen. Daarna zou je hem zachtjes op kunnen pakken en buiten een plekje kunnen zoeken waar hij zijn roes kan uitslapen.
Succes, groeten, Lilian

Ans van Ispelen zei

HiHiHi.
Een nieuw huisgenootje.
Heeft Sebastiaan hem al in de smiezen?

Groetjes Ans

Juffrouw Waardvleugel zei

Muizen, we hadden ze ook laatst, niet zichtbaar maar wel af en toe keuteltjes. Ook geprobeerd met een valletje waaruit je hem weer vrijlaat, stukje kaas erin lekker smikkelen. Geen muis dus, de hond was behendig en 'lepelde' het stukje kaas er zo uit.
Overigens een gezellige woonkamer! Groet van De Juffrouw

Willy zei

Een muis met kennis van wijnen. Ze zijn goed te vangen met pindakaas.
Fijn rustig weekend, lieve groet

La Maison zei

Nou ik snap wel dat die muis geen zin heeft om te verdwijnen uit jullie gezellige woonkamer. Lekker wijntje, smakelijke hapjes, m'n muisje wat wil je nog meer.
Helaas is inbreken verboden ook voor een muis, dus de gevangenis wacht;)

Lieve groet
Hermine

natuurlijk groen en doen zei

Bij mij kwamen van de week de muizen gezellig een workshopje doen. Mijn strokransen werden alleen niet opgemaakt maar opgevreten.
En toen ze met een volle groep gewoon gezsellig wilde aanschuiven en aantal dames dit niet zo zagen zitten toch ook maar maatregelen genomen.

fijn weekend.
groeten Bep