woensdag 1 mei 2013

Kinderactiviteit in meivakantie Streekmuseum


Foto: Een kijkje in de gerestaureerde museumboerderij Oost-Leeuwenstein 

In de meivakantie heeft Streekmuseum Hoeksche Waard een leuke kinderactiviteit "Richt je eigen tentoonstelling in". Kinderen worden meegenomen naar de boerderij Oost Leeuwenstein direct naast het museum, waar nog volop gewerkt wordt aan de herinrichting. Na een korte rondleiding door de grote boerderij gaan de kinderen in groepjes aan de slag om een ruimte naar keuze in de boerderij in te richten.
De bedoeling is dat ze een soort kijkdoos maken. Met knip- en plakwerk en foto's van diverse spullen uit de collectie gaan ze aan de slag met de inrichting van de boerderij alsof ze een heuse museumdirecteur zijn. Kinderen kunnen zelf bepalen waar ze bijvoorbeeld een boeren wagen zouden neerzetten of hoe ze historisch kinderspeelgoed zouden tonen. En wat te doen met die oude schoolbankjes van vroeger?
Materialen om de kijkdoos te maken zijn aanwezig in het museum.

Deze kinderactiviteit vindt plaats op donderdag 2 mei en het programma begint om 14.00 uur in ’t Hof van Assendelft, Hofweg 13 te Heinenoord, waar de kinderen om uiterlijk 15.30 uur terug zullen zijn. Er kunnen maximaal 15 kinderen per groep in de leeftijd van 8 tot 12 jaar aan deelnemen. Aanmelden vooraf is niet nodig. De kosten bedragen € 3 per kind. Terwijl de kinderen genieten van deze leerzame activiteit kunnen ouders of begeleiders het museum bezoeken of een kopje koffie drinken voor maar €1 (alleen voor de ouders of begeleiders). In de entreehal van het museum is van 20 april tot 2 juni de mini-expositie Koningshuis – Oranje in de Hoeksche Waard - ingericht. Dit ter gelegenheid van de troonsafstand van Koningin Beatrix en de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Naast allerlei Oranje memorabilia, zijn er veel foto’s te zien van bezoeken van toen nog Prinses Beatrix; misschien zie je wel een bekende op de foto.

1 opmerking:

Riet zei

Tjee , ik zie nou pas dat ik een hele tijd niet meer hier geweest. Ik heb het nu allemaal gelezen en ben weer bij.wat ben jij ook druk geweest. Van de ene tentoonstelling naar de andere. Geweldig da je werk zo goed ontvangen wordt. Nou ja, het is ook allemaal prachtig en kleurrijk. Daar hou ik van, kleuren doen de mens goed en je wordt er vrolijk van. Vraag je je ook wel eens af hoe je de tijd hebt gevonden om te werken want je hebt het nu nog drukker dan toen denk ik zo. Er wordt daar ook fijn veel voor de kinderen gedaan. Goed voor de opvoeding. Een boerderij inrichten, wat spannend. Goed hoor.
Lieve groet van Riet