woensdag 8 mei 2013

Bloesemdag op de Peerengaerdt en genieten van de Mien Ruys wandeltuin


Heerlijke geuren, prachtige kleuren, felle zonnestralen tussen de bomen door. De bloesem bloeit weer prachtig in de hoogstamboomgaard en wandeltuin van Mien Ruys op De Peerdegaerdt in Strijen. Een uitgelezen moment om te komen kijken, ruiken en genieten op De Peerdegaerdt.

De boomgaard die De Peerdegaerdt haar karakteristiek geeft, is een cultuurhistorische hoogstamboomgaard uit 1915 met Oudhollandse rassen peren- en appelbomen. De bloesems van de perenbomen zijn bijna uitgebloeid. De laatste blaadjes hangen nog in de bomen, de kleine groene vruchtjes zullen binnenkort verschijnen. De bloesem van de appelbomen floreert daarentegen. De bloesemblaadjes kleuren de appelbomen prachtig roze en verspreiden een heerlijke geur.

In 1978 heeft Mien Ruys een wandeltuin ontworpen binnen deze boomgaard. De onderdelen heeft zij met elkaar verbonden via wandelpaden, elzensingels, ruige overhoekjes en vooral veel bomen en struiken. Samen met het overgebleven deel hoogstamboomgaard en enkele stukken grasland vormt het landgoed een landelijk geheel dat gekenmerkt wordt door een diversiteit aan streekeigen groen.

Voor het eerst in haar geschiedenis organiseert De Peerdegaerdt daarom een heuse Bloesemdag op zaterdag 11 mei. Van 1 tot 5 uur ’s middags zijn bezoekers welkom om zich te wentelen in het lentefeest dat op dit moment door de natuur georganiseerd wordt. Om 2 uur en om 4 uur starten vrijwilligers op De Peerdegaerdt daarnaast met een rondleiding om geïnteresseerden meer te vertellen over de achtergrond van dit bijzondere landgoed. Het gezang van de vogels, de geur van de bloesems en de witte deken van een bloeiende boomgaard maken De Peerdegaerdt in het voorjaar tot een uitzonderlijk stukje binnen de Hoeksche Waard.

Meld je aan
Wil je optimaal genieten van de bloesem in het voorjaar en van het prachtige landschap, meld je dan uiterlijk vrijdag aan voor deze Bloesemdag op De Peerdegaerdt via info@peerdegaerdt.nl of 06 287 82 958. Voor volwassenen bedraagt de toegang 5 euro per persoon, inclusief een consumptie: koffie of thee aan het begin van de middag, een heerlijk Peerdegaerdts sapje of een mooie Rosé aan het einde van de middag.

3 opmerkingen:

Joke van de Klift zei

Dag Marja,
Ja, wat is de natuur weer ontzettend mooi hé, ik zeg altijd je wend er gelukkig nooit aan. Ieder voorjaar is weer uniek.
We hebben er al een paar mooie fietstochten op zitten, gewapend met mijn fototoestel en genieten met volle teugen.

Groetjes, Joke

Crea Annemieke zei

Ha Marja,

Weer eens een reactie van mij! Mooi de natuur hé!
Lekker van genieten.
Een hartelijke groet uit O.... van Crea Annemieke

Ans van Ispelen zei

Je laat prachtige foto's zien,van de bloesembomen,Marja.
Wat dat betreft is het nu wel heel erg mooi buiten.
Echt genieten.

Groetjes Ans