vrijdag 31 mei 2013

Werkgroep Natuurfotografie HWL exposeertDe Werkgroep Natuurfotografie HWL exposeert in Zorgcentrum Zoomhoek haar vierde fototentoonstelling. De foto’s zijn te bekijken van dinsdag 4 juni tot en met dinsdag 30 juli 2013 aan de Randweg 25 in Oud-Beijerland.

Wilde bloemen, het onderwerp van onze expositie, zijn waardevol voor de natuur en prachtig in het landschap. Ze geven niet alleen kleur aan ons mooie landschap, zij lokken ook met hun geuren en kleuren allerlei nuttige insecten. Sluipwespen, zweefvliegen en lieveheersbeestjes helpen als natuurlijke vijanden om bepaalde plagen in gewassen te bestrijden. Vlinders, bijen, sprinkhanen, zangvogels en muizen voelen zich in de fleurige akkerranden of bloemdijken op hun gemak. Kleine vogels en muizen trekken weer roofvogels aan. Zo dragen bloemen bij aan de biodiversiteit in de Hoeksche Waard. Kleuren van bloemen hebben ook een symbolische betekenis. De bloemen op onze expositie stralen rust en zuiverheid uit (wit), geven vrolijkheid en energie (geel), duiden op trouw (blauw) of verwijzen naar de liefde en romantiek (rood en roze).

De Werkgroep Natuurfotografie is een zeer enthousiaste groep mensen, die fotograferen als hobby hebben en in het bijzonder de natuur in de Hoeksche Waard. Zij zijn in mei 2010 begonnen met een handvol geïnteresseerden. Op dit moment is het maximum van 20 leden bereikt. Elke maand fotografeert men binnen of soms buiten de Hoeksche Waard. Vervolgens worden de foto's gezamenlijk besproken met als hoofddoel om van elkaar te leren. De foto’s worden per activiteit op de website gezet. Je kunt ze bekijken op www.hwlfoto.nl.

De Vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL) zet zich al veertig jaar in voor behoud, bescherming, beheer en ontwikkeling van natuur en landschap in de Hoeksche Waard. De veertig werkgroepen, die binnen HWL actief zijn, dragen elk op hun eigen manier hier aan bij. Meer informatie: op www.hwl.nl.

1 opmerking:

Ans van Ispelen zei

De eerste foto is werkelijk prachtig.

Ik wens je een fijn weekend
Groetjes Ans