woensdag 9 oktober 2013

Herfst onderwerp van expositie


De Werkgroep Natuurfotografie HWL exposeert in ‘Huys te Hoecke’ haar vijfde fototentoonstelling. De foto’s zijn te bekijken van dinsdag 15 oktober tot en met zondag 15 december 2013 aan Zomerplein 15 in Puttershoek. Herfst is het onderwerp van onze expositie. De natuur gaat in ruste, de dagen worden korter en de nachten langer. De boeren doen het laatste werk voor de winter begint.


Regen en wind geven spectaculaire wolkenluchten in het landschap. Kastanjes en mooi verkleurde herfstblaadjes vallen op de grond. In het bos ruikt het heerlijk naar herfst en de paddenstoelen komen massaal te voorschijn.


Wie aan de herfst denkt, denkt aan paddenstoelen. Ze zijn er in allerlei maten, vormen en kleuren. Soms duidelijk herkenbaar, soms heel lastig op naam te brengen. Paddenstoelen kun je vinden op levend of dood hout en op de grond. Ze ruimen het dode materiaal op en zijn een onmisbare schakel in de kringloop van de natuur.

De Werkgroep Natuurfotografie HWL is een jonge en zeer enthousiaste werkgroep van HWL. We zijn in mei 2010 begonnen met een paar geïnteresseerden en op dit moment is het maximum van 20 leden bereikt. We combineren onze hobby fotografie met onze interesse in de natuur. Je kunt onze foto’s bekijken op www.hwlfoto.nl.

De Vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL) zet zich al veertig jaar in voor behoud, bescherming, beheer en ontwikkeling van natuur en landschap in de Hoeksche Waard. De veertig werkgroepen, die binnen HWL actief zijn, dragen elk op hun eigen manier hier aan bij. Meer informatie vind je  op www.hwl.nl. Fotografie: de bovenste twee foto's zijn van Ger M. Kortenbach, de derde foto is van Gebko Hahn.

Geen opmerkingen: