woensdag 17 december 2014

Oliebollen wandeltocht


Op dinsdag 30 december 2014 vindt de jaarlijkse oliebollenwandeling plaats in het natuurgebied ‘Oeverlanden Hollands Diep’ te Strijensas. Het gebied wordt bezocht door grote aantallen (water)vogels en Schotse Hooglanders zorgen ervoor dat de begroeiing niet te dicht wordt. Gidsen van de vereniging Hoekschewaards Landschap nemen u mee naar de Esscheplaat, een verruigd hakgriend waar vroeger griendwerkers hun zware arbeid verrichtten. We bezoeken daar ook een oude griendwerkerskeet. Staatsbosbeheer, die dit gebied beheert, verleent ons toestemming om in een gedeelte te komen dat normaal niet toegankelijk is voor publiek. Het is het leefgebied van de bever. We zien sporen van hun aanwezigheid en met veel geluk laten zij zich zien bij hun burchten. Het gebied is soms moeilijk begaanbaar, enige wandelvaardigheid, warme kleding en stevig, waterdicht schoeisel worden aangeraden. Na een stevige wandeling zijn er voor de liefhebbers heerlijke verse oliebollen.


Gezien de grote belangstelling voor deze wandeling is het raadzaam om je snel aan te melden. In elk geval vóór 21 december.
Tijd: Van 14.00 tot 16.00 uur. Verzamelplaats: Parkeerplaats Buitendijk; vanaf Sas gezien links voorbij einde Wielweg/Schenkeldijk, Strijen.
Kosten: € 4,- voor HWL-leden, € 6,- voor niet-leden, € 2,- voor kinderen t/m 12 jaar. Tip: Goed waterdicht schoeisel, liefst laarzen en evt. verrekijker.
Aanmelden verplicht, vóór 21 december. Om er voor te zorgen dat er genoeg oliebollen voor iedereen zijn, is aanmelden met een mail naar excursies@hwl.nl noodzakelijk. Graag vermelden met hoeveel personen u komt. Er kunnen maximaal 50 deelnemers mee. 

Geen opmerkingen: