vrijdag 26 oktober 2012

Knotseizoen gaat in de Hoeksche Waard weer van start
Op de landelijke natuurwerkdag op 3 november zal in de Hoeksche Waard traditiegetrouw weer het knotseizoen gestart worden. Circa 80 vrijwilligers verdeeld over vier knotploegen zullen tot ongeveer half maart een paar duizend wilgen van hun "pruik" verlossen. Dit alles ter verfraaiïng van ons nationale landschap de Hoeksche Waard. Een deel van de takken gaat als smakelijke hap naar de grote planteneters van Blijdorp zoals olifanten, giraffen en dergelijke. Andere rechte slieten worden gebundeld en verkocht voor vlechtwerk in tuinen. Het overige afval wordt gebruikt om oevers te versterken, als brandhout en na versnippering als biomassa energie.

De start van het knotten kan iedereen beleven - vooral de jeugd ! - van 9.00 tot 13.00 uur op de Oosthoek bij Piershil. Kinderen met hun ouders of grootouders kunnen onder deskundige leiding de wilgen daar gaan knotten. Beleef het plezier van een ochtend heerlijk werken in de buitenlucht.

Je kunt je opgeven bij kantoor@hwl.nl of bij Flip Scherbeijn: flipscherbeijn@chello.nl mobiel: 0622233315. Laat deze kans niet voorbijgaan!

1 opmerking:

Brandhoutstore zei

Toffe tip! Wil ik zeker eens meemaken met de kids.

Groetjes,

Brandhoutstore