donderdag 13 december 2012

Lichtjesfeest in Gouda


Gisteren was weer het wekelijkse uitstapje met mijn zus Karin. Dit keer besloten we nu eens geen gebruik te maken van onze Cinevillepas. In de bioscoop zitten betekent binnen zitten en het was juist heerlijk, sprankelend wintersweer. Daarom werd het plan opgevat om naar Gouda te gaan. Voor Karin een feest der herkenning, want die heeft er in een prachtig pandje gewoond boven hun kinderkledingzaak. Hoewel het jaarlijkse lichtjesfeest juist de dag ervoor was gevierd, bleef er toch nog genoeg aan lichtjes en sfeer te genieten.


Naast alle in Kerstsfeer verlichtte winkelsstraatjes leverde ook de prachtige oude architectuur van de stad mooie plaatjes op. We bezochten er een galerie, keken binnen bij een pottenbakker en genoten van het bijna Anton Pieckachtige decor waar we in verzeild waren geraakt. We waanden ons figuren uit de  Dickenspersiode. Koude neuzen, dikke sjaal en handschoenen om ons zelf op zijn tijd te belonen in één van de talrijke kroegjes en café-restaurants met een wijntje. Gewoon om warm te worden hoor.... dat jullie niet denken.....
Alleen al innerlijk verwarmd door het het uitnodigende bord hierboven besloten we ons wekelijkse wijntje bij het uiterst sfeervolle Central te drinken. Terwijl een kelner, die zich direct met twee glaasjes rode wijn, twee glaasjes water en een schaaltje nootjes een zalig spontane gastheer toonde, werden we ook lichamelijk lekker warm. Gezelligheid kent geen tijd en doordat we er wel een poosje hebben gezeten, werd de buitenwereld van Gouda compleet feeëriek. We genoten van de mooie etalages en de prachtige kerstverlichting. Toen eenmaal de winkeldeuren sloten, liepen we naar het station alwaar we de trein richting Centraal Station Rotterdam namen. Onderweg besloten we om van het CS naar Blijdorp te lopen. Daar smaakte de door zus Karin heerlijke, zelfgemaakt maaltijdsoep naar Marokkaans recept met veel verse groenten en kruiden als een waar koningsmaal.  

6 opmerkingen:

fleur zei

Ha Marja,
Wat schrijf je weer veel berichtjes!
Sinds 2 weken hebben wij aan de overkant van het water hier in de polder ook Schotse Hooglanders...Eerst denk ik van; zijn onze hollandse koeien niet leuk genoeg? Nu ik ze daar in de ruigte zie lopen, is het ook wel weer een mooi plaatje...(Ze komen ergens bij jullie vandaan)
Zo'n afgebroken huisje vind ik ook wel triest.Te klein voor de nieuwerwetse normen....Wel; wij wonen ook in zo'n klein huisje en zijn blij dat het niet afgebroken is; we hebben het gered van de sloop!Ik zeg altijd; je kunt wel een huis met 10 kamers en 20 stoelen hebben; je kan maar op 1 stoel tegelijk zitten..
groetjes Fleur

quilting Jeannet zei

Leuk Marja Gouda, als ik dat zo lees een aanrader!

Ans van Ispelen zei

Wat een prachtige sfeer laat je zien,Marja.
Inderdaad,Anton Pieck-achtig.

Groetjes Ans

greet's foto's zei

gouda is een prachtige stad,wij zijn er veel geweest,ook met de lichtjes ,,dat was zo mooi,het is ook zo'n mooie oude stad,

mooie foto's hoor

groetjes GREET

Anoniem zei

Oh je was vlak bij mij,jullie hadden wel op koffie/thee bezoek mogen komen,gezellig,ja Gouda heeft leuke straatjes en ambachten,ik wens je vast een fijn weekend,lieve groet Musje.

Walter zei

Je foto's maken Gouda nòg leuker dan het al is.
Deze 'Amsterdammer' woont er alweer 23 jaar met plezier!

Groetjes met een glimlach uit?...ja inderdaad.