dinsdag 11 december 2012

Oliebollenwandeling in natuurgebied Oeverlanden Hollands Diep


Op zaterdag 29 december 2012 vindt de jaarlijkse oliebollenwandeling plaats in het natuurgebied ‘Oeverlanden Hollands Diep’ te Strijensas. Het gebied wordt bezocht door grote aantallen (water)vogels.

Schotse Hooglanders zorgen ervoor dat de begroeiing niet te dicht wordt. Gidsen van de vereniging Hoekschewaards Landschap nemen je mee naar de Esscheplaat, een verruigd hakgriend waar vroeger griendwerkers hun zware arbeid verrichtten. We komen daar in een gedeelte dat normaal niet toegankelijk is voor publiek en bezoeken een oude griendwerkerskeet. Het is het leefgebied van de bever. We zien sporen van hun aanwezigheid en met veel geluk laten zij zich zien bij hun burchten. Het gebied is soms moeilijk begaanbaar, enige wandelvaardigheid, warme kleding en stevig, waterdicht schoeisel worden aangeraden.
Na een stevige wandeling zijn er voor de liefhebbers heerlijke verse oliebollen. Gidsen: Marianne van der Waal , Jan Uljee, Peter de Barse en Ruud Polderman. Tijd: Van 14.00 tot 16.00 uur. Verzamelplaats: Parkeerplaats Buitendijk; vanaf Sas gezien links voorbij einde Wielweg/Schenkeldijk, Strijen.
Kosten: € 3,- voor HWL-leden, € 4,- voor niet-leden, € 2,- voor kinderen t/m 12 jaar. Tip: Goede waterdichte wandelschoenen of laarzen en evt. verrekijker. Aanmelden: Om er voor te zorgen dat er genoeg oliebollen voor iedereen zijn, is aanmelden met een mail naar excursies@hwl.nl noodzakelijk. Graag vermelden met hoeveel personen je wilt komen. Er kunnen maximaal 50 deelnemers mee, dus wacht niet te lang met aanmelden. Info: Marianne van der Waal, tel. 0186-571148 / 06-38119603

1 opmerking:

Ans van Ispelen zei

Schittend,die hooglanders in de sneeuw.

Groetjes Ans