vrijdag 15 maart 2013

Filmhuis De Beijerkorf brengt 'Zwartboek'


De Beijerkorf aan de Jan Tooropstraat in Oud-Beijerland organiseert op 17 maart 2013 om 14.00 uur weer een zondagmiddag-filmvoorstelling. De film die op deze middag wordt vertoond is 'Zwartboek' .

Paul Verhoevens terugkeer naar de Nederlandse cinema waarin Carice van Houten een verzetsheld speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer het onderduikadres van de mooie joodse zangeres Rachel Steinn (Carice van Houten) per ongeluk wordt gebombardeerd, besluit ze om met een groep joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied. De boot stuit echter op een Duitse patrouille en alle vluchtelingen worden op brute wijze afgeslacht. Alleen Rachel weet te ontkomen. Ze sluit zich aan bij het verzet, en weet als Ellis de Vries aan te pappen met de hoge Duitse SD-officier Müntze (Sebastian Koch). Bij een mislukte poging om een groep verzetslieden te bevrijden, wordt Ellis zowel door het verzet als door de Duitsers als verrader aangewezen. Ze moet opnieuw onderduiken en kan alleen maar wachten op de bevrijding. Maar zal zij daarna nog wel in vrijheid kunnen leven?

Regisseur Paul Verhoeven maakte vanaf de jaren zeventig naam met succesvolle Nederlandse films als 'Turks fruit', 'Keetje Tippel' en 'Soldaat van Oranje'. Na het afgekraakte 'Spetters' en het veelgeprezen 'De vierde man' had hij het hier helemaal gehad en maakte hij de oversteek naar Hollywood. Daar maakte hij grote producties als 'RoboCop', 'Total Recall', 'Basic Instinct' en 'Starship Troopers'. De oorlogsfilm 'Zwartboek' markeert zijn langverwachte terugkeer naar de Nederlandse cinema. Het scenario komt van zijn vaste scriptschrijver Gerard Soeteman en de hoofdrol is voor Carice van Houten. Daarnaast komt een keur aan Nederlands acteertalent voorbij zoals Thom Hoffman, Halina Reijn, Michiel Huisman, Derek de Lint en Peter Blok.

Regie: Paul Verhoeven. Lengte: 145 minuten. Kaartjes voor de voorstelling zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de receptie van SSO, Lindenhoeve Steenenstraat 24. De receptie is maandag tot en met vrijdagmiddag geopend van 13.00 - 16.30 uur. Kaartjes zijn zolang de voorraad strekt ook vanaf een half uur voor de voorstelling (13.30 uur) verkrijgbaar aan de zaal, Jan Tooropstraat 6. Er is plaats voor maximaal 50 bezoekers. De toegang kost € 6,-. Op vertoon van het Beijertje € 5,-. Reserveren is niet mogelijk.

1 opmerking:

Blogger zei

BlueHost is ultimately one of the best hosting company for any hosting plans you need.