zaterdag 17 mei 2014

Sieraden, beelden, schilderijen en foto's: De 28e Open Atelierdagen

 
 
 Op 24 en 25 mei organiseren de Hoeksche Waardse Kunstenaars voor de  28e keer de Open Atelier Dagen. Na het succes van afgelopen jaar, de Open Atelier Dagen ‘nieuwe stijl’, met een kortere route in het westen van de Hoeksche Waard, krijgt nu het middendeel van het eiland alle aandacht. Door deze nieuwe aanpak is het voor de bezoekers mogelijk gebleken veel meer werk van kunstenaars in ateliers en expositieruimten te bewonderen dan vorige jaren. De afwisselende route voert langs 5 ateliers en 5 gezamenlijke expositieruimtes waaronder 2 horeca-gelegenheden, een natuurbezoekerscentrum en een prachtige tuin.
In Oud-Beijerland exposeren leden van de HWK bij Post-21, het atelier van Maatje van Eck en het atelier  van Peter Broeders. Via de schuur van de familie Klompe aan de Stougjesdijk, de Koningshoeve aan de Botweg in Klaaswaal, de ateliers van Eleonore de Vet en Theo Verhoeff in Mijnsheerenland gaat de route naar  de tuin van de familie Carsjens in Mijnsheerenland. Hier is ‘buitenwerk’ van de leden van de HWK te bewonderen.
Vervolgens exposeren 5 gastexposanten uit Goeree-Overflakkee hun werk aan de Westdijk in de schuur van Peter van den Hoek. Bij Natuur Bezoekers Centrum Klein Profijt exposeren  3 kunstenaars.
De bezoeker kan natuurlijk zelf de volgorde van deze ca. 30 km. lange route bepalen, zowel op de fiets als met de auto een prachtige route door de Hoeksche-Waard. Op beide dagen zijn de exposities geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op alle locaties zijn de deelnemende kunstenaars aanwezig om met de bezoekers van gedachten te wisselen over hun werk.
De HWK is dit jaar uitgebreid met 4 nieuwe leden: Hennie Hut, Eleonore Broekhuijsen,Wico Vos en Kees Plomp en telt nu 29 leden. Om aandacht te vestigen op de Open Atelier Dagen heeft het bestuur, met hulp van de hoofdsponsor, de Rabobank, dit jaar spandoeken laten maken die verspreid in de Hoeksche Waard te zien zijn.
Voor meer informatie over de leden van de HWK, een routekaart en de laatste informatie over de Open Atelier Dagen onze website: www.hoekschewaardsekunstenaars.nl

Geen opmerkingen: